KRÁLŮV DVŮR – LITOMĚŘICKO 1:3 (0:1)

V uplynulém ročníku prohrál Králův Dvůr doma s Litoměřickem 0:1. Stejný stav svítil na tabuli po poločase.

Do utkání ale vstoupili lépe domácí, jenže Procházkův pokus mířil těsně vedle. Na konci první dvacetiminutovky se začala karta obracet. Nejprve ještě domácí odolali, když jim pomohlo břevno. „My na ně prostě neumíme, tři body jsme s nimi ještě nezískali,“ jakoby předvídal další dění sekretář Králova Dvora Václav Kořínek. Na jeho slova došlo za chvíli, když přišel střet domácího brankáře s protihráčem ve vápně. Sudí Pastyřík chvíli váhal a pak ukázal na penaltový puntík, brankáři udělil žlutou kartu.

Ilustrační foto.
Po orlickém dramatu Cábelíci vyzvou v úterý Litoměřicko

Zákrok byl instruktážní pro hlouček okresních rozhodčích, kteří stáli blízko a jejich názory se různily. „Faul to nebyl, Krček stáhl ruce, útočník šikovně upadl,“ měl svůj názor Ivan Pánek, který vše viděl hodně zblízka.

Penaltu Výborný proměnil a to nahlodalo psychiku domácích. Do poločasu se sice dostal do příležitosti Šlapák, ale marně hledal volné spoluhráče.

Ve druhém poločase se více dařilo hostům. Nejprve Dvořák zamířil po zemi podél Krčka a po něm Kacafírek z ofsajdové pozice zvýšil na 0:3.

Dvacet minut před koncem vykřesal naději snížením Michal Hell, ale Litoměřicko chytře kouskovalo hru a odvezlo si z Králova Dvora cenné tři body.

Fotbalový míč ilustrační foto
Povoláním gólman Milan Nájemník pokořil Chaloupky hattrickem