TŘEBÍČ – KRÁLŮV DVŮR 2:1PP

Fotbalisté Třebíče vstupovali do zápasu s tím, že neprohráli jednadvacet zápasů v řadě! V úvodu byli lepší cábelíci, kteří se mohli brzy dostat do vedení. Procházka si narazil se Šilhanem, jenže jeho gólovku bravurně vychytal brankář Zrzavý. Ten se posléze stal hlavním hrdinou domácích. V 17. minutě mohl skórovat Vybíral, který výtečně vypálil ze střední vzdálenosti, Zrzavý byl ale opět na svém místě a míč vyrazil na roh. Nepříjemnost přišla pro Králův Dvůr v 21. minutě, kdy kvůli zranění musel vystřídat brankář Mokrohajský. Domácí se poprvé k vážnějšímu ohrožení branky dostali až ve 37. minutě, kdy po akci Andrejeviče pálil Podzemský, jeden z obránců ale nebezpečný projektil stihl zblokovat. V následném závaru pak Andrejevič nemířil přesně. V nastavení první půle se ještě dostal do zakončení Šilhan, jeho tvrdou ránu ovšem brankář Třebíče zneškodnil.

Vstup do druhého poločasu vyšel na výbornou domácím. Již v 53. minutě byl před velkým vápnem faulován Florián. Z trestného kopu přes zeď Podzemský trefil břevno a po následné akci se míč dostal k úplně volnému Floriánovi, který hlavou poslal domácí do vedení. O pět minut později to mohlo být 2:0. Kostelecký ale z dobré pozice hlavičkoval mimo tři tyče. Cábelíkům povedlo odpovědět v 64. minutě, kdy se šikovně prosadil útočník Šilhan. Králodvorští pak mohli zápas rozhodnout. O šest minut později se po rohu dostal Šilhan k odraženému míči a hlavičkou nasměroval balon k levé tyči. Jenže brankář Zrzavý opět ukázal své kvality a výborným zákrokem míč vyrazil.

Utkání tedy skončilo remízou 1:1 a o postupujícím do dalšího kola tak musely rozhodnout penalty. Třebíč v nich uspěla v minulém kole, když vyřadila druholigové Znojmo. V penaltovém rozstřelu zářil domácí brankář Zrzavý. Ten chytil penaltu Šilhavému, Kvídovi a Koblerovi. Uspěl jen Toporčák. Na druhé straně sice Michňa zneškodnil jednu penaltu, prosadili se ale Podzemský, Čermák a Florián a Třebíč tak mohla opět po penaltovém rozstřelu slavit. V příštím kole poháru se Třebíč utká s prvoligovým Slováckem. Cábelíky čeká další mistrovské utkání v neděli, kdy přivítají na své půdě Písek.

Branky: 53. Florián, rozh. penalta Florián – 64. Šilhan. Rozhodčí: Černý. ŽK: 1:4. Diváci: 160. Poločas: 0:0.

Králův Dvůr: Mokrohajský (21. Michňa) – Procházka, Šilhavý, Vybíral, Kvída – Hutta (67. Koiš), Toporčák, Kobler, Fulín – Paprčiak (46. Veinlich), Šilhan.