KRÁLŮV DVŮR – BENEŠOV 3:0 (3:0)

V 27. minutě si naběhl domácí snajpr Šlapák mezi stopery Benešova a přehodil vyběhnuvšího Beníka – 1:0. Hosty branka opařila, naopak domácí nakopla. Dva trestné kopy ještě zakončil na zadní tyči Procházka do boční sítě, aby propadnutí benešovské obrany využil druhý útočník Cábelíků Hájek, když po sólu obešel brankáře Benešova – 2:0.

Také čtěte: Arakain v Hořovicích rozpálil krev fanouškům

Než se hosté vzpamatovali, inkasovali potřetí, opět po sólu, tentokrát Procházky. A tak bylo ve 37. minutě hotovo – 3:0. V závěru poločasu se sice hosté vzpamatovali, ale slibné akce z bahna v domácí šestnáctce pořádně nezakončili.

„Začátek byl z naší strany dobrý. Poté jsme ale ztratili čtyřikrát míč v přechodu dopředu a začali jsme ztrácet půdu pod nohama, z čehož vyústily tři hloupé góly," posteskl si po prvním dějství kapitán Benešova Josef Laštovka, který se nechtěl vymlouvat ani na těžký terén: „Byl pro oba týmy stejný a domácí se mu lépe přizpůsobili."

Po změně stran si již Cábelíci vedení hlídali a mohli ho po špatném výkopu Beníka navýšit, ale brankář Benešova svou chybu proti osamocenému Hájkovi napravil. Hosté si připravili pouze dvě nadějné akce, ale nedotáhli je do konce.

Nepřehlédněte: Jirny přišly kvůli dluhům o náskok na čele ČFL

„Rozhodli jsme v prvním poločase, sice jsme ještě chtěli nějaký gól přidat, přesto můžeme být spokojení. Ve druhé půli jsme hru už kontrolovali," sdělil záložník domácích Martin Kraus, který na těžkém terénu předvedl několik technických fines. Branky už se tedy diváci ve druhé půli nedočkali, přesto odcházeli domů spokojeni.