Možná nejčernější období za posledních několik sezon zažívají fotbalisté Zbuzan. V krajském přeboru vyšli dvakrát za sebou bodově naprázdno a vyklidili druhou postupovou pozici, v dalších třech kolech se navíc budou muset obejít bez svého lodivoda. Disciplinární komise svazu potrestala Luboše Urbana za chování během utkání v Novém Strašecí.

„Já jsem ten, který hráče uklidňuje a neustále s nimi mluví, aby na tato rozhodnutí nereagovali. Ale toto bylo příliš i pro mě,“ vrátil se kouč, který v minulosti působil i v nejvyšší soutěži, na klubovém webu k situaci předcházející jeho vykázání z lavičky.

Výroky rozhodčího Svobody ho v závěru utkání namíchly natolik, že za ním vyrazil až do středového kruhu a od plic mu vynadal.

„Za stavu 2:2 nám neuznal regulérní gól Kincla a vše dovršil v 83. minutě neodpískaným faulem na našeho obránce a uznáním gólu pro domácí na 3:2,“ zlobil se Urban. Závěr byl podle něj jen vrcholem snahy sudího, který prý chtěl jeho hráče rozhodit a vyprovokovat: „Jakýkoli náš kontakt se soupeřem pan rozhodčí zapískal, na druhé straně nic.“

Domácí ovšem viděli moment, který nakonec rozhodl o bodech, docela jinak. „Svoboda přebíral balon na půlce a byl přidržen stoperem. Hra pokračovala dál a na jejich půlce si stejně pomohl Svoboda a dal z toho gól,“ dodal ke zlobě hostí Miroslav Procházka, trenér šťastnějších domácích.

SK Labský Kostelec (ve žlutém) - Sokol Záryby. Ilustrační foto.
Záryby pokukují po poháru, už jsou v semifinále

VIDEO Z UTKÁNÍ NENÍ

Vedle (ne)poměru žlutých karet se ale Urban po utkání pozastavoval také nad tím, že ze závěru nebyl k dispozici videozáznam, jehož pořízení mají kluby na této úrovni povinné. V opačném případě se vystavují finančnímu postihu.

Podle zprávy rozhodčího stály za předčasným koncem záznamu technické problémy. Vedení soutěže už domácí klub vyzvalo k podání vysvětlení.
Právě absence přenosu o něco ztížila rozhodování disciplinární komisi, která nakonec sáhla pro trest na spodní hranici: třízápasový zákaz výkonu všech funkcí a s tím spojená pokuta ve výši 4000 korun. Pro trenéra Zbuzan, který přímo na hřišti zasypal rozhodčího nepublikovatelnými výrazy, hrál fakt, že se na jednání osobně dostavil a k vyhrocenému závěru podal už bez emocí svůj pohled.

O poznání hůře dopadli u fotbalového tribunálu další dva činovníci vykázaní v uplynulém kole krajského přeboru. Berounský asistent trenéra Jakub Krob a vedoucí mužstva Vykáně Václav Bryndza neměli „dost“ ani po nuceném opuštění vyhrazeného prostoru.

Za spršku vulgarit nesmí na lavičku v sedmi, respektive pěti nejbližších zápasech, k tomu musí zaplatit každý po pěti tisících korunách. Poměrně drahé upuštění páry…

Neratovice - Libiš, derby
Spolupráce s ligou? Podobný systém je základ, říká Kaňka