KRÁLŮV DVŮR – CHRUDIM 1:1 (1:0) PK 4:2

Po šlágru kola odpovídal na dotazy Deníku Petr Eliáš.

Dali jste brzký gól hned v šesté minutě. Jak padl? 
Po našem přetaženém rohu, který se dostal na levé straně mimo hřiště po soupeřově teči jsme rychle zahájili autové vhazování. Z autu dostal balón Tomáš Bříždala který ihned centroval do vápna, míč někdo prodlužoval, až se dostal ke mně. Já už se jen podíval, kde je brankář a hlavičkou jsem ho přehazoval do prázdné brány. 

Chrudim přijela v dobré formě z prvních dvou kol, zaskočil ji váš gól? 
Myslím si, že ano. Je to silný tým, který usiluje o horní příčky soutěže a rozhodně to celý zápas potvrzoval. Gól přišel brzy, což pro nás mělo být povzbuzení. Bohužel opak byl pravdou a po gólu jsme spíše přestali hrát a zatáhli se. 

Vedení jste ale mohli navýšit. 
Šance na přidání další branky jsme měli. Bohužel nejsme tak produktivní a nedařilo se nám navýšit skóre. Což nás nakonec stálo výhru v zápase.

Oba celky si za úmorného vedra sáhly na dno sil.
Hořovicko se prokousalo přes Petřín na první flek

Jak došlo k vyrovnání? 
Vyrovnávací gól přišel kvůli naší nepozornosti. Chrudim rychle vhodila na kraj našeho vápna, odkud přišel střílený centr. Ten propadl vápnem a soupeř už jen doklepával do prázdné brány. 

Na penalty jste vyhráli, jak jste prožíval rozstřel? 
Zápas byl hodně o emocích. Do penalt se tedy šlo v trošku bouřlivé atmosféře. Pokutové kopy jsou vždy loterie, a proto jsme věřili, že urveme alespoň ten druhý bod, když se nám nepodařilo vyhrát v základní hrací době. Věřil jsem, že kluci, kteří šli kopat, penalty zvládnou a uspějeme. To se nakonec povedlo.

Berete dva body nebo je to spíše ztráta?
Doma chceme rozhodně vyhrávat! Na druhou stranu, kdyby nám někdo řekl před zápasem, že budeme mít dva body, určitě bychom je s takovým soupeřem brali. Šance na rozhodnutí jsme měli a dokonce chvíli před koncem byl ve vápně hostů hraniční souboj, po kterém jsme, podle reakcí od spoluhráčů, mohli kopat penaltu. Já upřímně nevím. Neviděl jsem situaci dobře, takže nemohu posoudit. Myslím, že zápas asi nakonec dopadl jak měl a jsme rádi za dva body. 

Už ve středu hostíte Písek.
Soutěž je nesmírně vyrovnaná a dlouhá. Hned ve středu nás čeká další zápas s Jihočechy, na který se budeme soustředit a rozhodně budeme chtít zvítězit.

V otvíracím utkání IV. třídy podlehly Praskolesy béčku Hostomic 2:4.
FOTO: V sobotním dopoledni viděli diváci góly i při penaltách