Bzová – Votice 2:1

Fotbal, Divize A

Vstup do zápasu vyšel Bzové náramně. V 9. minutě rozhodčí nařídil po faulu na Ehla penaltu, kterou proměnil Štěch – 1:0. V 17. minutě pak Bzová vedla již 2:0, když se po rohu v závaru nejlépe zorientoval Říha, který dotlačil míč do branky – 2:0. Poté byli hosté střelecky aktivnější, ale z řady střel ani jednou netrefili branku.

Po změně stran měli hosté převahu, domácí hráči je ale pouštěli do šancí jen naprosto minimálně. A když se tak náhodou stalo, počínali si Votičtí jako Háj, který branku z vyložené pozice přestřelil. Od 75. minuty hosté otevřeli hru a pro domácí se naskytla šance k rychlým brejkům. Jenže Kovařík, Šmíd ani Ehl nedokázali své šance využít. V samém závěru utkání pak ještě po souboji Šimůnka s Barešem nařídil rozhodčí penaltu, kterou proměnil Maron, na faktu, že Bzová vybojovala první jarní vítězství to ale nic nezměnilo.

Branky: 9. Štěch z pen., 17. Říha – 90. Maron z pen. ŽK: Ehl, Šimůnek – Svoboda. Rozhodčí: Hudeček. Poločas: 2:0. Diváků: 300.
Bzová: Bezkočka – Agh, Říha, Hrubý, Štěch, Smejkal, Šimůnek, Kovařík, Šmíd, Ehl (90. Saitzkoff), Bláha (76. Novák).

Cábelíci v utkání s Žižkovem B předvedli mizerný výkon a zaslouženě prohráli

Fotbalisté Králova Dvora nedokázali v neděli navázat na domácí výhru nad Horažďovicemi a po špatném výkonu prohráli s Žižkovem 1:4.

Žižkov B – KrálůvDvůr 4:1

Fotbal, divize A

Cábelíci nevstoupili do utkání vůbec špatně. Dobrý nástup navíc v osmé minutě korunoval Frydrych krásnou střelou zdálky, která znamenala králodvorské vedení – 0:1. V 15. minutě pak mohli hosté zvýšit své vedení, po pěkné kombinaci ale Fulín branku přestřelil. Od tohoto momentu šel výkon cábelíků z kopce. „Pak jsme úplně přestali hrát. Soupeř nás jasně přehrával, hlavně kraje obrany hrály špatně,“ uvedl králodvorský trenér Miloslav Kučera, který dodal, že výkon jeho svěřenců snesl měřítko jen do patnácté minuty. V závěru první půle pak domácí dvěma slepenými góly po fatálních chybách Petra otočili vývoj na svou stranu – 2:1. „Hráli jsme špatně. Přištoupili jsme k utkání lehkovážně,“ zlobil se trenér Kučera.

Po změně stran se výkon hostů trochu zvedl. „Soupeř byl ale lepší,“ podotkl Kučera. Vyrovnat na 2:2 mohl Petr, který se dostal do dvou slibných šancí. V prvním případě ale poslal míč do autu a ve druhé šanci jej vychytal domácí brankář. „My jsme pak otevřeli hru a po chybách v útoku a ztrátách míče se soupeř dostal do brejků, ze kterých přidal další dva góly, což jsme si zasloužili,“ podotkl králodvorský trenér.

Vzhledem k tomu, že se zápas Králova Dvora kryl s utkáním B mužstva, měl trenér Kučera na lavičce jen tři dorostence. A všichni tři naskočili do zápasu. „Beru jako velké pozitivum, že mohli do zápasu naskočit. Je to pro ně obrovská zkušenost. Paradoxně nic nezkazili,“ dodal trenér Kučera.
Kr. Dvůr: Mojžíš – Podzemský, Vlček, Petr (71. Lukeš), Grund (46. Matějka, 71. Krupa), Brož, Frydrych, Klička, Spurný, Dochtor, Fulín.