Žákům Hořovic se v přípravě dařilo

Situaci kolem žáků osvětlil trenér Jindřich Novotný, který se nejprve zaměřil na přípravu, ve které se hořovickým žákům velice dařilo. Trenér Novotný ale těmto výsledkům nepřikládá příliš velký význam. „Samozřejmě, že každé vítězství posílí sebevědomí hráčů, ale v této kategorii se může stát cokoliv,“ uvedl Novotný, který dodal, že v průběhu letních prázdnin mohou celky postrádat i několik hráčů.

Příprava zůstává tradičně stejná

Trenér Novotný poté uvedl, že hořovičtí žáci budou mít stejnou přípravu, jako v minulých letech. „Máme přípravu zaběhlou řadu let. Pošestnácté letos jedeme na soustředění do Stříbra. Tam se to vše stmelí a výsledky pak jsou vidět,“ uvedl Novotný. Jenže soustředění se kryje s ligovými zápasy. „Měli jsme problémy s odložením zápasů. Zápas s Bohemkou se bude tedy hrát 22. srpna,“ uvedl trenér žáků, který si postěžoval na některé rodiče. „Pořád jsme nejmenší mančaft ligy a stává se nám, že v přípravě nám děti odjedou na tábor, nebo jsou na dovolené s rodiči. Pak se nám kolikrát stane, že nám chlapec nastoupí do přípravy poslední týden v srpnu,“ uvedl Novotný, který v tomto vidí velký rozdíl oproti velkým klubům. „Kdyby tohle udělali rodiče ve Spartě nebo jiných větších klubech, tak s tím chlapcem zametou a ligový fotbal by si více nezahrál,“ dodal trenér Novotný, který dodal, že kádr žáků se zkvalitnil. „Ta šestnáctka bude velice kvalitní. Uvidíme, co přinese první zápas s Hradcem Králové a druhý zápas s Mladou Boleslaví,“ uvedl Novotný, který dodal, že hodně lidem asi bude dělat problém, že ligu hraje poměrně malé město.

Vybojuje dorost postup do divize?

Poté došla řeč na hořovický dorost, který postoupil do krajského přeboru. „Myslím, že už to jsou ročníky, které kopaly žákovskou ligu, takže věřím, že budou hrát v krajském přeboru na velmi dobré úrovni, což potvrdily výsledky z přípravy,“ uvedl hořovický předseda, který poté osvětlil, kdo povede dorostenecké mužstvo. „Trenérem dorostu je Jaroslav Vaněk, který má trenérskou A licenci. Myslím, že se do toho obuli správným směrem,“ podotkl Bežó, který poté nastínil, že většina dorostenců bude zůstávat ve své kategorii. „Jediným dorostencem, který je zařazen do mužstva dospělých, je v A třídě Láďa Kolář,“ uvedl hořovický předseda, který vzápětí navázal. „Ostatní dorostenci, kteří si již přičuchli k divizi, nebo ke krajskému přeboru dospělých, zůstali v kádru dorostu, čímž si myslím, že porostou výš, protože budou hrát se svými vrstevníky a získají tak zpět sebevědomí, které mohli ztrácet špatnými výsledky A mužstva,“ dodal Jan Bežó.

Hořovický předseda se poté zmínil i o B mužstvu žáků, které bude hrát své zápasy I.A třídy ve Bzové. Trénovat rezervu žáků budou Václav Franc mladší a Dušan Hrdlička. „Tady věřím, že uspějeme. Cílem je hrát tak kolem třetího místa jako vloni, hlavně aby kluci hráli a ti mladší se rozehráli a byli připraveni pro ligovou soutěž,“ dodal hořovický předseda Bežó.