Nižbor B měl sice po podzimu náskok na čele čtyř bodů, díky nepříliš vydařenému vstupu do jara se ale situace v horních patrech nečekaně vyrovnala. Po šestnáctém kole se již na nižborské béčko dotáhlo Srbsko, o bod zpět byl Vysoký Újezd. I v následujícím kole Nižbor B zaváhal a propadl se až na třetí místo. Do čela se dostalo Srbsko.

Po devatenáctém kole se situace na čele tabulky ještě více vyrovnala. Na čele byl Vysoký Újezd se Srbskem, o bod zpět se držel Nižbor B a o další bod zpět byla Vižina. V následujícím kole ale Vižina uhrála bod a Vysoký Újezd prohrál v Chrustenicích. Srbsko s Nižborem B tak svým soupeřům odskočily.

Po 22. kole se ale situace opět vyrovnala. Srbsko s Nižborem B totiž nebodovaly a Vižina se tak na ně opět dotáhla. Stejné pořadí a bodové odstupy se držely i po 24. kole. To už začínalo být jasné, že o dvojici postupujících se rozhodne mezi Nižborem B, Srbskem a Vižinou. Závěrečná dvě kola se ale vůbec nepovedla Srbsku, které uhrálo jediný bod a samo se tak vyřadilo z postupové hry. Naopak Nižbor B a Vižina bodovaly v závěrečných dvou kolech naplno a zajistily si tak postup do III. třídy.