1. V čem je podstata hry?

Půjde o to, aby soutěžící správně natipovali co největší možný počet vybraných fotbalových utkání, které se objeví na tiketu pro dané kolo. Tipovat se může pouze: 1 - výhra domácích, 0 - remíza nebo 2 - výhra hostů, tikety s dvojtipy 10 nebo 02 budou brány jako chybné a nebudou započítány. Jako doplňující tip hráči zkusí u každého zápasu uhádnout přesný výsledek.

Na kuponu vždy naleznete zápas z divize (Králův Dvůr, Bzová), z krajského přeboru (ČLU Beroun A), I.A třídy (Hořovice, Zdice), I.B tříd (Český Lev – Union Beroun B, Králův Dvůr B, Žebrák, Loděnice, Hostomice) a dále pak vždy po jednom utkání z každé okresní soutěže mužů. Na desátém tipovacím řádku se budou střídat zajímavá utkání mužů, mládeže, nebo případně i žen.

2. Kdo se může Tip ligy zúčastnit?

Každý fanoušek okresního fotbalu, kterému bylo již alespoň pět let. Hrát můžete pouze na své pravé jméno, přezdívky nebudou zaevidovány, falešná jména zjistíme a i v průběhu hry z průběžného pořadí vymažeme. Tip ligy se nesmějí zúčastnit zaměstnanci Berounského deníku.

3. Jak se do hry zapojit?

Vždy od pondělí do čtvrtka vyjde na stránce okresního sportu v našem deníku kupon, který vystřihnete, vyplníte na něm potřebné údaje (jméno, adresa, rodné číslo a telefon) a do pátku (pro první kolo 17. srpna) nejpozději do 16 hodin doručíte do schránky u vchodu, kde sídlí redakce Berounského deníku.

V případě poštovního doručení je nutné nejpozději čtvrteční razítko, aby všechny kupony došly nejpozději do úterního rána. Adresa redakce je: Berounský deník, nám. M. Poštové 854, Beroun 1, 266 01.

Od druhého kola budete moct tipovat i na internetové stránce www.denik.cz a také přes mobilní telefony. Telefonem a po internetu můžete poslat své tipy (od 2. kola) až do páteční 16. hodiny. Každému tipujícímu bude přiděleno herní číslo, které nalezne ve středečním vydání našeho deníku, kdy budou opět vycházet průběžné výsledky Tipligy. Toto číslo potom bude používat po celou dobu trvání soutěže.

Číslo je nutné uvádět na tiket kvůli připisování bodů!

4. Jak tipovat pomocí mobilních telefonů?

Podmínkou je, aby vaše první tipy přišly do redakce na kuponu z novin a abyste na něm měli vyplněné čtyřmístné číselné heslo. Pokud nenapíšete heslo na kupon (čtyři vámi zvolená čísla), přístroj na zpracování tipů pomocí SMS vás nezná! Až po zadání hesla u nás v redakci do počítače budete moci posílat tipy do Tip ligy i prostřednictvím vašeho mobilního telefonu. Pokud chcete využít této možnosti, pak vždy nejpozději do pátku do 16 hodin před víkendem, kdy se tipované zápasy hrají, pošlete na telefonní číslo 900 1106 SMS ve tvaru: TPL BE0001 1234 01 1 2 0 1 2 0 1 2 0 1 35. (Tučně vytištěné znaky se nemění, následující čtyřmístné číslo je vaše „startovní číslo“ v Tip lize, pak čtyřmístné heslo - musí být kombinace čísel, 01 je číslo tipovaného kola, následuje jedenáct tipů na vybrané zápasy - každý oddělený mezerou, a počet gólů, které padnou ve všech vybraných zápasech kola.) Pokud byste chtěli tipovat pomocí mobilního telefonu a stále si nejste zcela jisti jak na to, nebojte se nám zavolat do redakce na tel. č. 311 624 931 a my vám rádi postup vysvětlíme.

5. Jak se budou tikety hodnotit?

Za každý správně natipovaný zápas získá tipující +2 body, za špatně natipované utkání -1 bod. Za celý tiket tak můžete získat až dvacet bodů, ale také minus deset, pokud neuhodnete ani jeden zápas. Pokud se některý z vybraných zápasů neodehraje, nedohraje či odehraje již před víkendem, získávají za něj všichni tipující 0 bodů.

6. Co bude rozhodovat o vítězi při rovnosti bodů v jednotlivých kolech?

Nejlepším v kole se stane hráč s největším součtem bodů v deseti tipovaných zápasech. Pokud se stane, že dva, nebo více hráčů budou mít na kontě stejně bodů, přichází na řadu druhé kritérium určování pořadí.

Pokud v tomto rozstřelu jsou jen hráči tipující pomocí kuponu vystřiženého z novin, je tímto kritériem počet přesně tipnutých výsledků. Pokud ani v tomto případě nebude rozhodnuto o celkovém vítězi, bude se počítat celkový součet všech gólů z vybrané desítky zápasů. Hráč, který trefí přesně počet gólů, nebo se více přiblíží, k přesnému početu se stane vítězem kola.

Pokud se do závěrečného rozstřelu při rovnosti bodů dostane hráč tipující po internetu, prvním rozhodujícím kritériem bude celkový součet gólů z vybraných zápasů.

Aby hráči tipující přes internet nebyli ošizeni o možnost tipovat přesné výsledky zápasů, mohou své přesné tipy výsledků poslat jako doplnění internetového tipu mailem na sport. berounsky@denik.cz V mailu musí být uvedeno jméno a příjmení hráče a identifikační číslo. Pokud hráč pošle tipy mailem, ale nenatipuje zápasy na stránce www.denik.cz, jeho tip bude brán jako neplatný!

7. Co bude rozhodovat o prvních místech při rovnosti bodů v dlouhodobé soutěži?

Pokud po 13. kole Tipligy čtenářů budou mít v první jedenáctce někteří hráči na svém kontě stejný počet bodů, o jejich konečném pořadí se rozhodne na slavnostním vyhlášení výsledků, kam bude nejlepší jedenáctka soutěžících pozvána.

8. Jak dlouho soutěž potrvá?

Celá soutěž bude mít třináct kol. Úvodní kolo začne společně se začátkem okresních soutěží mužů. První kupon tedy vyjde v pondělí 13. srpna.

9. O co se hraje?

Tipující, kteří se na konci soutěže umístí mezi prvními je〜denácti, si rozdělí věcné ceny. Hlavními výhrami zůstávají stejně jako v přecházejících Tipligách finanční odměny. Vítěz získá 10000 Kč, druhý v pořadí 5000 Kč a třetí 3000 Kč.

Pokud však bude vítěz mít včas zaplacené předplatné našeho deníku minimálně na rok, získá dvojnásobek, tedy 20000 Kč!

Navíc každý týden obdrží nejlépe tipující dárkový balíček od sponzora kola, kterým opět bude Královský pivovar Krušovice. Hodně zábavy při hře!