Sparta Krč v uplynulé sezoně obsadila v ČFL druhé místo, ale vzhledem k problémům mužstva Blšan, které nedostalo licenci, se mužstvo z Krče posunulo do vyšší soutěže, konkrétně do 2. ligy.

Před dvěma roky hostili cábelíci v prvním kole poháru ČMFS právě Spartu Krč a dokázali ji porazit 2:1. V posledním vzájemném utkání se ale Královu Dvoru nevedlo. V sobotu totiž na turnaji o pohár starosty města Králův Dvůr podlehli Spartě Krč poměrně jasně 0:3. „Máme Krči co oplácet,“ uvedl trenér Králova Dvora Miloslav Kučera, který dodal, že soupeř je hodně kvalitní. „Chtěli bychom je hodně potrápit.,“ podotkl Kučera, který se poté vrátil k sobotnímu utkání, které vyznělo celkem jednoznačně pro druholigový celek Krče. „Zápas byl jednoznačný, protože jsme prostřídali téměř celý kádr, a to je vždy znát,“ uvedl trenér Kučera, který ale věří, že v neděli bude k vidění jiný zápas. „Určitě jsme schopní soupeře hodně potrápit, ale může to také být i jednoznačné,“ uvedl králodvorský trenér.

Otázkou také je, jestli již do zápasu naskočí marod Petr Podzemský. „Dnes (ve středu – pozn. red.) hrajeme ve Stašově přípravný zápas se Zdicemi. Petr Podzemský by měl naskočit do zápasu tak na dvacet minut, v pohárovém utkání ale hrát nebude,“ uvedl trenér Kučera, který dodal i důvod, proč se bude Podzemský šetřit. „Potřebujeme ho do mistrovské soutěže, tam se hraje o body a tam chceme být favoritem. Pohár je jen takové zpestření, kde můžeme jen překvapit,“ dodal trenér Kučera.

Pohárové utkání začíná v neděli na hřišti v Králově Dvoře v 17 hodin.