Okresní derby mezi Zdicemi a Komárovem bylo velice vyhecované. Zápas bohužel nezvládl rozhodčí a tak kromě řady ostrých zákroků bylo k vidění častokrát nesportovní chování a několikrát také strkanice, které s fotbalem neměly nic společného. Je s podivem, že hlavní rozhodčí nevyloučil ani jediného hráče, byť řada zákroků a excesů po vyloučení přímo volalo.

Domácí začali velkým náporem a první půlhodina se hrála zcela v jejich režii. Již ve 3. minutě dostal míč za obranu Červenka, Tráva ale výtečně vyběhl. O čtyři minuty později pak po rohu a hlavičce Stádníka neuspěl ze dvou metrů Kulhánek. I nadále měly Zdice velkou převahu, ale na komárovského brankáře nedokázaly vyzrát. Hlavou se neprosadil Ungr a poté ani Kulhánek. Skóre se změnilo až ve 29. minutě. Trestný kop Stádníka z 18 metrů se zastavil o zeď, odražený míč se ale dostal zpět ke Stádníkovi, který technickou střelou přesně k tyči nedal brankáři šanci – 1:0. Neuběhlo ani pět minut a mohlo být srovnáno. V první nebezpečné akci hostů dostal Ernest míč do šestnáctky a po následném střetu s Kasalem rozhodčí nařídil pokutový kop. Míč si postavil na značku Šlechta, domácí brankář se ale vytáhl a zlikvidoval jak jeho střelu, tak i dorážku Ernesta. O minutu později mohli domácí pojistit své vedení, Nademlejnského pěknou střelu z trestného kopu ale zastavilo břevno. Od tohoto momentu se již tak hodně tvrdé utkání zvrtlo a k vidění byly jak nečisté zákroky a nadávky, tak i různé strkanice a šarvátky. V první půli vše vyvrcholilo velkou strkanicí ve 43. minutě, po které rozhodčí kupodivu udělil jen dvě žluté karty.

Po změně stran se hosté trochu více osmělili. Střelu Ernesta z trestného kopu vyboxoval Kasal, který poté vytěsnil i hlavičku Šlechty. Po většinu druhého poločasu ale k vidění nebyl fotbal, nýbrž neustálé diskuse mezi hráči a rozhodčím. Navíc stále přibývalo nesportovního chování, jako například oplácení po faulu nebo neustálých provokací. Na vyloženou šanci se čekalo až do 73. minuty, kdy našel Nademlejnský nádherně Ungra, kterého ale vychytal Tráva. Emocí na hřišti stále přibývalo a hra byla často rozkouskovaná. Poslední šance utkání se zrodila v 85. minutě. Po trestném kopu domácích vznikl nepřehledný závar před komárovskou brankou. Ke střele se dostali tři Zdičtí hráči a při šanci Ungra již někteří měli ruce nad hlavami, Tráva ale zázračně zachránil. Zdice tak nakonec vyhrály nejtěsnějším poměrem 1:0.