HOŘOVICKO – VYKÁŇ 4:2 (2:1)

Na jedné straně slavné jméno David Jarolím, na druhé jeho nositel Patrik Berger. Oba na sebe narazili ve středu zálohy a více se dařilo hráči Hořovicka. Nicméně Jarolím několikrát udivil přesnými kolmicemi. „V noze to má,“ chválili exreprezentanta přítomní diváci.

Jako první se do velké příležitosti dostali hráči sídlící na západ od Prahy. Jenže Šubert ještě hledal Poučka a nebylo z toho nic. Na druhé straně nedala Vykáň takřka z jednoho metru, když její útočník zamířil do boční sítě. Přesto se Čechie radovala jako první, když se jí podařilo vyšachovat obranu Hořovicka, v níž se objevil do svého zranění konžský stoper Ludovic.

Trenéři Hořovicka vybízeli své hráče k větší aktivitě a střelbě, což vyslyšel Kotek, který ranou z pětadvaceti metrů vyrovnal. Druhý gól vstřelilo Hořovicko po akci Karvánka se Šubertem, na jejím konci stála teč buď obránce nebo Poučka. Video ale na hřišti nebylo.

Po obrátce se nejprve řítil sám na brankáře Vykáně Bužík, rozhodčí faul neviděl. Po protiútoku se Čechie radovala z vyrovnání. Hořovicko však nesložilo zbraně, po levé straně unikl Šubert a jeho přihrávka prošla přes brankáře a obránce až ke Kubištovi, jenž měl jednoduchou úlohu. V závěru zachránil brankář Vykáně dvakrát před Doležalem, napotřetí už byl proti jeho střele z dálky bezmocný. „Každého vítězství si vážíme, stále ale máme nohy na zemi velmi pevně,“ uvedl trenér Hořovicka Pavel Novotný.

„Radost máme z toho, že hráči, které jsme v zimní přestávce přivedli, mají výkonnostní opodstatnění a zvedli nám konkurenci v mužstvu. Znovu ale podotýkám, že soutěž začíná 10. března na hřišti Malše / Roudné a tam se ukáže, jestli jdeme správnou cestou včetně dalších bojů o záchranu,“ dodal trenér Hořovicka.

Jeho tým se střetne v sobotu od 16 hodin v derby právě s třetiligovým Královým Dvorem.

V dalším zápase zimního turnaje si připsali Cábelíci jeden bod.
Cábelíci remizovali s Kladnem