ZLIČÍN HOŘOVICKO 2:1

Také domácí měli o co hrát, když potřebovali k záchraně získat nutně tři body, což se jim nakonec podařilo. Utkání rámovaly opět kolotoče a houpačky hned u hřiště. Horko pak zahánělo diváky pod slunečníky nebo do stínu stromů za jednou z branek.

Ti, kdož ještě dopíjeli pivo nebo dojídali klobásu, přišli o dva hvizdy rozhodčí Kramlové. Ten první byl úvodní a ten druhý přišel hned po deseti vteřinách, kdy kapitán hostů Kaufman fauloval domácího Macka, který doplachtil až do vápna a po rychlé poradě slečen ve žlutém se pískala penalta. Tu sám postižený také proměnil 1:0.

Hořovicko to však nezaskočilo, tlačilo se dopředu i přesto, že nenastoupilo kompletní. „Schází nám hned sedm hráčů. Kromě dlouhodobě zraněných nehraje nemocný Březina, vykartovaný Bežó a zraněný Rampa," vypočítaval ztráty ekonom klubu Jindřich Lukavský, který věřil v obrat.

Ten mohl přijít již v 12. minutě, kdy byl při rohu evidentně stržen Vaníček, ale rozhodčí tuto situaci neakceptovala jako penaltovou. O šest minut později už hvizd přišel, Zítek si povodil obranu domácích, Žák jej ve vyložené šanci podtrhl a pokutový kop byl na světě. Ten s přehledem proměnil Hájek 1:1.

Hosté ovládli hru a dostávali se i do příležitostí, které byly doslova stoprocentní. Nejprve je ale pozlobila rozhodčí, která odpískala faul na Zítku, přičemž při výhodě by Vrabec upaloval sám na branku. Ve 28. minutě neproměnil příležitost při úniku ze strany Vrabec, po chvíli po rohu zůstal osamocen před brankářem Vaníček, ale Schopf dokázal reflexivně jeho střelu vyrazit. Domácí se dostali na půlku hostů prakticky jen jednou a byla z toho šance, Petrla však vysoko přestřelil.

To na druhé straně se děly v závěru poločasu věci. Nejprve postupoval Zítek sám na brankáře, povedla se mu i klička, ale střelu po zemi dokázal vykopnout vrátivší se obránce z brankové čáry. Poté se dostali v přečíslení pět na dva hosté opět před brankáře, ale Zítek volil přihrávku zpět na Vrabce, ten našel Srpa, který ale místo zakončení patičkou přihrál nazpět a hrátky Hořovicka tak gólem neskončily. „To vás bude mrzet," glosovali domácí příznivci lehkovážné počínání hostů.

„V této fázi jsme byli jasně lepší, jenže jsme se nedokázali prosadit ani z těch nejvyloženějších šancí, měli jsme vést 4:1," kroutil hlavou kapitán hostů Luděk Kaufman.

Do druhého poločasu vystavil domácí kouč Jiří Němec obranný blok, který se Hořovicku už procházel hůře, přesto se ale do několika příležitostí opět dostalo. Hájkovi se ale gól vstřelit nepodařilo, a tak přišlo varování, když v 65. minutě Sadibe přehození Herca lehce otřel o tyčku. Centrované míče hostů končily na koncentrované obraně domácích, průniky včasným vyběhnutím zastavil brankář Schopf.

V 82. minutě si někteří domácí příznivci mysleli, že Zličín dal gól, když nádherná táhlá střela Macka zaplula nad břevnem do ochranné sítě. Když se pak před brankou domácích neprosadil ani agilní Vaníček, přišel rozhodující úder Zličína. Přetažený centr Herco jen lehce tečoval, k prodlouženému míči se dostal jeden z hráčů domácích, který našel volného Kasíka a ten rozvlnil síť 2:1.

V závěru už hosté nenašli sílu utkání alespoň zremizovat. Skončila tak úctyhodná série Hořovicka bez porážky, která čítala osm zápasů, devátý korálek svěřenci trenéra Petra Vrabce nenavlékli, o tuto možnost se však připravili sami. „Jsme zklamaní, mrzí nás to. Tady jsme o neporazitelnost přijít neměli," litoval Luděk Kaufman.

Na Hořovicko čeká v sobotu Český Krumlov v přímém souboji o třetí příčku, utkání začíná již ve 14 hodin.