Ve třetí třídě uštědřily ve středu Cerhovice B výprask Chaloupkům 9:1 (3:1, branky 22. a 32. Huml, 24. a 72. Šmíd, 54. Ječmen, 66., 75. a 78. Cibulka, 84. Frei PK – 13. Větrovský PK.).


Před dalším kolem se ještě vracíme pohledem Ivana Sýkory za některými zápasy uplynulého kola:

Chaloupky - Loděnice B 1:9 /1:2/
Chaloupky v solidním složení, rezerva Loděnice v posílené sestavě o Nováka a Šolce. Udivila výše skóre, ale naprosto zasloužené.
Hosté začali dobrým úvodem, když v 6. min. po narážečce vysunuli Dostála, který zkušeně šajtlí skóroval. V 12. min. se zrodila křídelní akce, centr na malé vápno dosáhl Dreksler a propálil brankáře na 0:2. Potom Loděnice B přestala hrát a umožnila soupeři čtyři nebezpečné brejky, z nichž brankář Sklenář jeden chytil, ostatní obrana zblokovala. Nakonec se podařila sólová akce Větrovskému, první pokus brankář odvrátil, ale na chytrou dorážku v podobě obloučku neměl nárok. Mezitím Márynka několikrát zachraňoval od pohromy, nejvíce zkazil radost Novákovi, když umístěnou střelu s šestnáctky nádherně vytěsnil.
Druhý poločas se odehrál zcela v režii rezervy. Od 62. min. byly k vidění pohledné narážečky na jeden, dva doteky a Petr Dostál a Patrik Šolc vyprodukovali každý hattrick. Za zmínku stojí zejména branka z 81. min., kdy z 17 m Šolc placírkou poslal míč od břevna do sítě.
Nejlepší hráči Chaloupek: Zdeněk Márynka, Petr Větrovský. Nejlepší hráči Loděnice B: Radek Žižka, Petr Dostál, Patrik Šolc, Antonín Novák.

Nižbor - Žebrák 3:2 /3:2/
Hektický až divoký první poločas rozhodl o všem. Lepším týmem Žebrák, domácí hrozili tradičně z brejkových situací. V 17. min. unikl Šimáček a odevzdal přesný mas Chovančíkovi a bylo 1:0. V 29. min. vyšachovali hosté obranu soupeře, Procházka připravil ideálně pro Rašku, jenž z 10 m ostře pálil pod břevno. Brankář Bednář zareagoval rukou, míč nárazem na ruku a břevno mu vykloubil prst, brance nezabránil. Do branky musel nastoupit hráč z pole Lukáš Glazunov a po přestávce dochytal celý poločas V. Matějka. V 36. min. po rohovém kopu hlavičkoval nejprve Halfar, vyražený míč vrátil na správné místo rovněž hlavičkující Janovský 2:1. V 40. min. padla nejhezčí branka utkání, když přímý kop z poloviny hřiště zahrával M. Němeček, naběhl na něj Janovský a neskutečně pohlednou hlavičkou upravil na 3:1. Hned z rozehrávky přišel Nižbor o míč a po další minele se v malém vápně nejlépe orientoval Raška a snížil.
Druhé dějství zaostalo za prvním, zejména Žebrák vyklidil pozice, k ničemu podstatnému se nedostal. Domácí byli přece jen aktivnější a dále hrozili z brejků, i když již nebyli úspěšní v koncovce.
Nejlepší hráči Nižbora: Jan Janovský, Jaroslav Šimáček. Nejlepší hráči Žebráka: Aleš Procházka, Václav Raška.

Ilustrační foto
Karešová: Síly určitě mít budeme

Cembrit Beroun - Cerhovice B 3:2 /1:1/
Cembrit: Ilko - Veselý Celina Landa Uksa - Sládek Hampl / 85. Klier/ Lelovicz Beňo - Paluska / 88. Schýbal / D. Novotný
Cerhovice B : Novák - D. Procházka P. Procházka Nosky Huml - Hochman / 67. Altman/ Hlavsa A. Větrovský Švejda / 84. Frei/ - Franěk Ječmen
Branky: Lelovicz, Sládek, Verselý - Franěk , P. Procházka PK ŽK: 1 : 2 Rozhodčí: Krbec Diváků 110
Domácí tradičně na jaře ve slepené sestavě, chyběli Malý, Větrovec, Nápravník, Tauberest, Čížek. Hosté naopak v posílené sestavě o borce z lavičky A týmu. Předváděli kvalitní fotbal a většinu zápasu byli i lepším celkem.
Cembritu vyšel úvodní tlak, korunovaný v 5. min. brankou. U poloviny hřiště zahrál od postranní čáry Novotný přímý kop a hlavou neskutečně tvrdě trknul Lelovicz a z 9 m napnul pod břevnem síť 1:0. V 10. min. se dostal Huml do ložené příležitosti, z 12 m zakončoval a zaskvěl se brankář Ilko. Rezerva převzala iniciativu, v 18. min. obešel Franěk obránce a z rohu malého vápna chytrým obloučkem překonal brankáře 1:1. Po chvíli zpětnou přihrávku Palusky z 6 m zakončoval Beňo nepatrně vedle. V 30. min. se zrodila akce na ose Paluska, Novotný a Beňo zakončoval přes celou branku těsně vedle. V 38. min. stáli při domácích všichni svatí, když Cerhovice B dokonale vyšachovaly obranu a Ječmen měl dostatek času z 1 m dorážet, na brankové čáře se zjevil nečekaně Landa a vykopl z branky. Postupně začali hrát hosté " pěkně od podlahy". V 45. min. střílený centr Novotného zastavilo břevno.
Hezký fotbal pokračoval i po obrátce. V 55. min. z přímého kopu ze strany z 22 m napálil Hlavsa bombou do břevna. Následovala další série trestných kopů hostí, brankář Ilko byl vždy dobře postavený. "Po hodině hry jsem si řekl, že bych bral setrvávající stav 1:1," s tímto názorem se shodovali i okolní diváci. V 67. min. se objevila skulinka v hostující obraně a Lelovicz na úrovni penalty dvakrát pálil do odkryté branky, na brankové čáře zachraňovali Pavel i Dominik Procházkovi. Závodí obdivuhodně ožilo a v 75. min. dlouhý nákop Landy naservíroval Hampl do běhu Sládkovi, jenž z 11 m přes vybíhajícího brankáře skóroval na 2:1. V 77. min. zahrával Franěk z ideálního místa z 19 m trestný kop, jisté brance zabránilo břevno. Útoky se střídaly a v 80. min. krásně našel Paluska nabíhajícího obránce Veselého, který umístil z 8 m k tyči 3:1. Naráz vypadalo vše jasné, domácí se ukolébali a nechali proniknout Fraňka a zastavil jej až pres stoperů. V 88. min. z nařízené penalty suverénně proměnil P Procházka 3:2.
Nejlepší hráči Cembritu: Marek Lelovicz, Radek Beňo. Nejlepší hráči Cerhovic B: Karel Franěk, Pavel Procházka, Adam Větrovský, Jakub Hlavsa.

V rámci posledního kola krajského přeboru žáků si domácí střihli i brigádu.
Fotbaloví žáci začínají hrát nadstavbu v krajském přeboru

Libomyšl - Hudlice 2:1 /1:0/
Hudlice byly fotbalovějším týmem, Libomyšl bojovnějším a hlavně prokázala větší touhu po zisku bodů. Důležitou vedoucí branku vstřelil v 24. min. Vladimír Košťálek, když využil brejkový únik. V 52. min. Drahomír Mackovič chytře přehodil brankáře 2:0. Hosté zklamali v koncovce a trefil se pouze v 62. min. autor trestného kopu Jakub Hubka.

Svatá - Všeradice 3:5 /2:3/
Svatá: P. Falc - M. Falc, Kúdela, Suchý O., Falc - J. Pelc, Fuxa, Vůjta, Bartoníček - V. Pelc Petrov
Všeradice: Kareš - Kulhavý, Linhart Pe,. Jakoubek - Artl, Pa.Jakoubek, Lenkvík, Kácha - M. Silbernágl, M. Nájemník / 79. O. Silbernágl/ Černý
Branky: Fuxa, V. Pelc, J. Pelc - M. Silbernágl 2, Lenkvík,,Černý, Pe. Jakoubek. ČK P. Falc, Petrov - oba Svatá,  95 diváků, Rozhodčí: Marx
Po neurovnaném začátku překvapila Svatá jednoduchým, přímočarým pojetím fotbalu. V 9. min. zpracoval Fuxa autové vhazování, otočil se s míčem a nádherně zavěsil přes celou branku 1:0. Po chvíli centroval Pa. Jakoubek a Černý ze 3 m překopl. V 11. min. vyhrál Fuxa hlavičkový souboj pro V. Pelce, jenž se předpisově uvolnil, míč si pustil z levé na pravou a z místa penalty parádou zvýšil na 2:0. Všeradice byly jako opařené a vysvobodila je v 13. min. střela Lenkvíka, kterou tečoval obránce do protipohybu brankáře 1:2. Svatá opravdu hrála poprvé na jaře dobře. Domácí asistent pan Kvasnička třikrát v krátké době signalizoval ofsajdové postavení hostů, hlavní rozhodčí usoudil, že neoprávněně a nechal hru plynout. Vše vyvrcholilo v 21. min., kdy na dlouhý pas naběhl Černý a zblízka hlavou vyrovnal na 2:2. Následovala neobvyklá reakce AR l, který na protest opustil svoji pozici. Připojil se i brankář P. Falc a slovně, nikoliv hrubě, urazil rozhodčího a spatřil červenou kartu. Na jeho místo se z obrany přesunul jeho syn Michael. Po delší pauze se pokračovalo, unikl M. Silbernágl ale ze 12 m jej vychytal nohama nový brankář Svaté. V 38. min. skončil míč v síti, rozhodčí nařídil pokutový kop, všeradický Kácha umístil pod břevno, M. Falc se zaskvěl a vyrazil. V 45. min. se hezky uvolnil Pe. Jakoubek a umístěnou šajtlí z 8 m obrátil stav na 2:3. Vyhrocenou situaci nezvládl Petrov a po druhé žluté kartě byl vyloučen, horší je, že při odchodu počastoval rozhodčího pohoršujíícími výroky.
Po změně stran se Všeradice domnívaly, že se jim nemůže nic stát. V 53. min. nevyzrál z 8 m Černý na dobře chytajícího brankáře. V 57. min. pronikl J. Pelc mezi stopery a nádherně přehodil brankáře na 3:3. Svatá nadále dřela, ale síly ubývaly. V 69. min. dostal do strany přihrávku M. Silbernágl a střelou z 14 m od břevna do sítě zajistil stav 3:4. V 75. min. uvolnil Lenkvík do pokutového území M. Nájemníka, jenž v jasné šanci pálil mimo. Přes početní výhodu nemohly být Všeradice jisté výhrou, tu potvrdil až v 90. min. dobře hrající Martin Silbernágl.
Nejlepší hráči Svaté: Karel Fuxa, Michael Falc, Jan Pelc. Nejlepší hráči Všeradic: Martin Silbernágl, Ladislav Lenkvík

Ilustrační foto
Králův Dvůr investuje do dobrovolných hasičů sta tisíce korun

Komárov B - Březová 1:2 /0:0/
Březová potvrdila skvělou jarní formu a vcelku zaslouženě si odváží nečekanou výhru z hřiště lídra soutěže. Zásluhou týmového výkonu podporovaného rozdílovým hráčem Davidem Spoustou.
První dějství bylo vyrovnané, domácí měli častěji míč na kopačkách, soupeř spoléhal na rychlé protiútoky. Z jednoho napálil Spousta do břevna, v dalším po spolupráci s Vyžďurou vychytal Spoustu nohou brankář Molík. Rezerva nasadila Alexe Vodičku, ten byl blízko gólu, když centrovaný míč propadl do malého vápna, ale brankář Košťálek důležitým zákrokem zachránil.
Do druhé půle vstoupila Březová lépe než soupeř a byla aktivnější. V 61. min. se zrodilo krásné prostrčení po lajně a zpětná přihrávka Spousty pro Vyžďuru, jenž přes celou bránu zařídil 0:1. Komárov v té době neměl žádnou nebezpečnou akci. V 67. min. nastoupil M. Dochtor a po minutě pobytu na hrací ploše rozehrál na Dupače, jeho centr doletěl na zadní tyč, tam se pověsil do vzduchu Spousta a hlavou udeřil 0:2. Prohrávající tým začal nakopávat míče do šestnáctky a Březová ztrácela půdu pod nohama. V 78. min. prohráli zadáci hlavičkový souboj a Alex Vodička dorazil do branky 1:2. Tlak Komárova sílil a trval až do posledního hvizdu dobrého rozhodčího Pánka. V době největšího náporu naopak unikl Šobek, jenže nepatrně minul prázdnou svatyni.
Nejlepší hráči Komárova B: Josef Zeman, Jakub Votava, Michal Vaníček. Nejlepší hráči Březové: David Spousta, Lukáš Míčka, Radomír Sitta.

Víkendový program: Březová – Cembrit Beroun (so 14 hř. Bzová Červenka), Cerhovice B – Libomyšl (so Veverka), Nižbor – Hudlice (so Bidšovský), Žebrák – Chaloupky (so Sekerka), Všeradice – Mořina (so Vlachopulos P.), Zaječov – Komárov B (so Hájek), Loděnice B – Svatá (ne Knotek). Pokud není jinak uvedeno, hraje se od 17 hodin.

Ilustrační foto.
Jízdy bez známky? Ty jsou na denním pořádku