Radim Suchánek, Sportovní ředitel TJ TZ Rakovník

Na EURO se moc těším, sledovat budu především utkání Česka, ale zajímají mě i jiné týmy, bude záležet na mém vytížení. Máme zajímavý los a troufám si říct, že i reálnou šanci postoupit ze skupiny. Nepříjemní budou určitě domácí Poláci a Rusové. Nevěřím Řekům. Z přípravných  zápasů moc nadšený nejsem, ale nehrál Rosický. Doufám, že nebudeme spoléhat jen na jednoho útočníka (Baroše) a hrát na jednu vstřelenou branku bez inkasovaného gólu – to je málo. V nominaci hráčů mi chybí Štajner. Za velkého favorita považuji Německo.

Radim Suchánek

Jan Suchopárek, exreprezentant ČR, stříbrný z ME 1996

Bude to otvírací zápas a po dlouhé době šampionát, na kterém se mohou Poláci prezentovat. Jsou favority. Od Řeků nevím, co očekávat. Mají spoustu hráčů starších hráčů, i když v prvním utkání se to neprojeví. Časem jim mohou síly ubývat. Rusové jsou podle mne favority skupiny. Na začátku turnaje to ale nehraje roli. Já našim klukům věřím a za dobrý výsledek považuji i remízu.  Vstup bude důležitý a může se od něj odvíjet situace ve skupině. Na druhou stranu my jsme v roce 1996 první utkání prohráli a nakonec skončili ve finále.

Jan Suchopárek

Miloslav Kučera, trenér třetiligového FK Králův Dvůr

Co týče úvodního zápasu Polsko – Řecko, podle mne rozhodne domácí prostředí a euforie Poláků. Vidím to na jejich vítězství. Pokud by mělo dojít na překvapení, tak to bude plichta. Ve druhém zápase jsou určitě favoritem Rusové, i když bych našim přál vítězství. Podle mne budeme hrát opět na jednoho útočníka, což se mi vůbec nelíbí. Pokud budeme hrát ustrašeně, tak  úspěch mít rozhodně nebudeme. Přál bych si výhru, když to ale vezmu rozumem, tak si myslím, že nás Rusové porazí. Remízu bych považoval za úspěch."

Miloslav Kučera