Mezi oběma týmy byl sice herní rozdíl, protože Cábelíci mají výborné třetiligové borce a bylo jich podstatně víc na střídání. Jenže Kladno i s pouhými dvanácti borci do pole (a to ještě mladý Procházka utíkal po hodině hry na svatbu) vydrželo se silami až do posledního hvizdu a dokonce pět minut před koncem základní hrací doby Čížek rozhodl, když ho po ubráněném rohu vysunul do sedmdesátimetrového sóla Kraus, sniper zachoval chladnou hlavu a prostřelil svého kamaráda v bráně Králováku Krčka. Sklidil uznalý potlesk.

Šancí bylo ale dost na obou stranách, trenéři jejich neproměnění litovali. Zároveň ale Jan Pejša i Jaromír Šilhan (asistent Cábelíků při omluvené absenci hlavního Šilhavého poprvé vedl tým co headcoach) pochválili brankáře. „Nás podrželi Vokoun i Tesař, je jejich gólman. I tak tam bylo asi sedm jasných šancí a gólů bychom měli dávat víc,“ mínil Pejša.

Ten byl rád, že po dvou prohrách s rakovnickými týmy Kladno poprvé uspělo. A to přesto, že z různých důvodů scházeli Holub, Tóth, Pechr, Pospíšil nebo Švambera. „I proti Rakovníku to bylo v obou případech v první půli velmi slušné, ale pak nás dohnala trochu fyzička, protože hráčů máme málo, zatímco soupeř vyměnil devět fotbalistů. Ale je kam sáhnout, šanci dostávají mladí a vedou si velmi slušně,“ chválil Pejša mladíčky jako jsou Abrham, Richter, Dejčmar nebo Donát.

„Zároveň tam ale pořád hrají zkušení kluci jako Štěpán Hanzlík, Venca Kalina, Jarda Tesař nebo David Čížek. Mají slušný mančaft a chvílemi nás i přehrávali. Určitě nám byli dobrým soupeřem,“ hovořil Jaromír Šilhan s respektem o týmu, v jehož barvách si zahrál i nejvyšší soutěž.

„Pro nás to byl každopádně výborný zápas, odmakaný, se spoustou dobrých věcí. Klobouk dolů před klukama, jak to zvládli v téměř nezměněné sestavě oproti Rakovníku,“ kontroval Jan Pejša.

Ten podobně jako v minulých letech nemůže počítat s posilami. „Situace s převodem stadionu je složitá. U města či státní instituce to funguje složitěji, než kdyby přišel soukromý subjekt. Jsou tam jiné zákonné lhůty. Proto musíme být trpěliví a ještě počkat,“ prohlásil dobře naladěný Pejša, jemuž synovec coby hlavní sudí na konci udělil žlutou kartu (pochopitelně v žertu).

Jaromír Šilhan byl lehce rozladěný, že mu premiéra na postu hlavního trenéra nevyšla. „Bez góla se vyhrát nedá. A když si řekneme, že budeme běhat a neděláme to, je to těžké. Ale jen tím to nebylo, přece jen jsme měli v pátek náročný trénink, navíc spoustu věcí jsme neřešili dobře. Budeme doufat, že si to do prvního mistráku sedne a začnou nám tam padat góly,“ říkal Šilhan, v jehož týmu jsou nejzajímavějšími posilami ostřílený Jakub Blažek z Mariánských Lázní či dobrovický Osvald. „Máme i nějaké mladé ze Slavie či Dukly. Skončil naopak Bohánek a o odchodu dalších dvou borců se ještě jedná,“ dodal Šilhan.

Králův Dvůr v příštím zápase vyzkouší opět tým z Kladenska, tentokrát to bude v pátek 26.7. Hostouň. Hraje se od 18:30 v Dobrovízi.

Také Kladno okres svého dalšího protivníka nemění. Ve středu 24.7. se doma utká s ČLU Beroun (18:30).

SK Kladno - FK Olympie Březová 3:2 (0:1) Pen: 5:4 / 12. 6. 2019
Kladno se ocitlo dvakrát na kolenou
Trenér Karel Krejčí
Karel Krejčí: Postup na Euro? Jasný cíl! Jsme schopni rovnat se velmocím