Konfrontace divizních skupin A a B dopadla podstatné lépe pro Kladno, které zatím v zimní přípravě hraje výborně a vůbec mu nevadí, že nasazuje mladé hráče. Tentokrát to byli Richter s Pospíšilem. Už do půle vedl tým kouče Jana Pejši 3:0, a když po pauze Mach snížil, přidali Kladeňáci další dvě trefy.

Hrdinou duelu byl kladenský Čížek, jenž otevřel skóre z pokutového kopu za faul na Pospíšila a pak zkompletoval hattrick. Mladý Pospíšil po nemoci také válel, kromě penalty dával i svůj první gól za muže na 2:0. Zbylou trefu SK obstaral Šíma.

„Jsme spokojeni. První půle byla excelentní, druhá také dobrá. Byly tam pěkné akce na dva tři doteky, přitom stále sněžilo. Naštěstí se nikdo neztratil,“ vtipkoval asistent trenéra Kladna Tomáš Procházka.

Hořovický trenér Pavel Novotný naopak odjížděl ze zápasu s hodně hořkými pocity. „Čtyřikrát týdně trénujete, máte od utkání velké očekávání a pak tohle. Hráli jsme špatně, moc špatně,“ soukal ze sebe.

Důvodů pro špatný výkon Hořovicka je podle něj víc. „Pár hráčů chybělo, OK. Ale ti ostatní k tomu přistoupili, jak přistoupili. Po taktické stránce se to divizi ani neblížilo, třeba do půle jsme inkasovali tři góly po neuvěřitelných hrubkách včetně stopera Šmída. Potřebujeme posily, ale to je otázka spíše pro někoho jiného. Možná má někdo pocit, že divizi může hrát každý, ale tak špatná soutěž to není,“ volil další tvrdá slova.

Tým má podle něho příliš mnoho mladých hráčů a k tomu borce, kteří mají určitý výkonnostní strop. „I když budeme v tréninku dřít, těžko ten strop překonají. V naší hře není herní vyzrálost, a jestli to někdo vidí jinak, nevím. S Kladnem to prostě byla hodně studená sprcha,“ dodal.

SK Kladno – FK Hořovicko 5:1 (3:0). Branky: Čížek 3 (první z PK), Pospíšil, Šíma - Mach.

Kladno: Vokoun – Borák, Suchý, Hanzlík, Kalina – Čížek, Pechr, Holub, Richter, Pospíšil – Kraus. Střídali Šíma, Růžička, Stříška, Krsek.

Hořovicko: Grégr (Bébr) – Smetana (Kuchař), Machurka, Šmíd, Vítek (Kubec) – Pyšek, Klimeš, Mach, Šum (Lacina) – Zítek (Flipan), Andrle.

Kladenský pohár 2018 (U15), 29. 7. 2018, trenéři Jan Procházka (vpravo) a Roman Pham.
Jan Procházka odejde z Kladna do Lidic
Kanonýr Václav Kraus aktuálně restartuje divizní kariéru v mateřském Kladně.
Mizerný start, skvělý výsledek. Kladno přehrálo Radotín