V prvním poločase hrál nováček divize zodpovědně zezadu, Rokycany do nějaké šance nepouštěl. Na druhé straně se hosté osmělovali po půlhodině hry, po dobré kombinaci ale přestřelil Srp. Rokycanští měli po většinu zápasu v Husových sadech převahu, v síti skončila pouze jedna rána. Tu měl na svědomí v 60. minutě střídající David Kroc. Paradoxně branka přišla po trestném kopu Komárovu, kdy se do zakončení dral Ženíšek, domácí skvěle vysunuli Glazera. Ten předvedl svojí rychlost a Kros brejk završil do úspěšného konce.

Komárov pak hru trochu otevřel, jedna velká šance přišla, ale zůstala nevyužita, na druhé straně domácí dvě příležitosti do otevřené obrany nevyužili.

„Z mého pohledu jsme byli lepším týmem. Soupeře jsme až na jednu šanci ve druhé půli do ničeho nepustili. Na druhou stranu nám dělal problémy styl Komárova, který poctivě bránil a my se do jeho obrany těžko dostávali. Proto jsme si nevytvořili tolik gólových příležitostí jako třeba v předchozích zápasech přípravy," říkal trenér Rokycan Milan Dejmek.

„Každý podal poctivý a kolektivní výkon. Tady výsledek nehraje roli. Vidím velké zlepšení v zodpovědnosti pro tým a to mě velmi těší. A když budeme poctivě pracovat v tréninku, budeme se stále zlepšovat. Byť jsme dnes prohráli, dávám našemu týmu palec nahoru,“ uvedl kapitán Komárov Luděk Kaufman.

Zajímavostí byly dvě jména v sestavě Komárova. Za něj totiž nastoupili Petr Ženíšek s Ondřejem Laubrem, kteří ještě v loňské sezoně hráli právě v zelenočerném dresu rokycanského mužstva. Zraněný Marek Šíma, který přišel z Příbrami, sledoval duel pouze od zábradlí. Už za týden čekají oba týmy duely o divizní body. Už v pátek do Rokycan přijede jihočeský Lom. Komárov se vydá v prvním kole do Mariánských Lázní.

FC Rokycany - FK Komárov 1:0 (0:0)

Branka: 60. Kroc.

Rozhodčí: Štípek, Polena, Švorc.

ŽK: Janota, Kroc - Vajs, Klimeš).

Diváci: 250.

FC Rokycany: Houdek - Matas, Čeliš (46. Kroc), Hereit, Glazer, T. Zajíček, Laubr (69. Janota), M. Černý, Lehký (74. Stejskal), M. Nový (84. Pergl), Pražský (46. Plzák). Trenér: Milan Dejmek.

FK Komárov: Míka - Bežó (86. Šubert), Hlavatý, Kaufman, Ženíšek, Pužík, Vokáč, Srp, Mojdl (86. Peták), Lang (59. Klimeš), Vajs (80. Mizera). Trenér: Miroslav Nesnídal.