CHRUDIM – KRÁLŮV DVŮR 2:0

Hosté začali zakřiknutě a zpočátku byli jako na kolotoči. A Chrudim si vytvářela i příležitosti. Již v 7. minutě musel Lukáš Krbeček vynaložit všechny své schopnosti, aby vytáhl Rybičkův pokus na roh. Gólové parametry měla i střela Řezníčka, ta jen těsně minula břevno. Ve 14. minutě kličkoval Kesner ve vápně hostů, střelu vyslal vedle Krbečkovy svatyně.

Králodvorští se nemohli dostat do hry a Chrudim se stále nutila do útoku. V 16. minutě Kopecký hlavou po centru trefil břevno, k dorážce se dostal Mastík, ale vysoko přestřelil. Příznivci východočeského celku se dočkali ve 26. minutě, kdy hosté nepokryli při rohu Adámka a ten hlavou zajistil svého celku vedení – 1:0. Hosté se v té době k žádné příležitosti nedostali, sice dřeli, ale nebylo to nic platné. Od další pohromy je zachránila střelecká nemohoucnost domácích, konkrétně Rybička minul v šanci branku.

Ve druhém poločase se hrála přece jen vyrovnanější partie, Králův Dvůr toužil po vyrovnání, ale jeho snaha končila před vápnem Chrudimi. Navíc v 58. minutě zahřmělo podruhé z pohledu domácích, když se Kopecký opřel do míče a Krbeček byl krátký – 2:0. Hosté se dostali na dostřel prakticky jen po centrech a standardních situacích. Tu nejnadějnější ale poslal Pavel Pilík pouze do zdi. V sobotu dopoledne byl Králův Dvůr prostě střelecky impotentní, když žádná jeho střela vážněji neohrozila brankáře domácích. I proto vyhrála Chrudim zaslouženě.

Příležitost k nápravě budou mít králodvorští fotbalisté na domácím hřišti v sobotu od 17 hodin, kdy přivítají celek z Nového Bydžova Union 2013. A hned ve středu 3. června Cábelíci předehrávají od půl šesté zápas s pražským Meteorem.