„Já jsem ho poprvé zaznamenal v roce 2001 v dresu AC Sparta Praha,“ přidává se Milan Herco.

Petr Čech odchytal ve své kariéře mnoho významných utkání. „Mně utkvěl v paměti jeho výkon v reprezentaci proti Portugalsku,“ řekl Herco. „Asi to bylo finále Ligy mistrů proti Bayernu. Chytal tam velmi dobře, v důležitý okamžik chytil penaltu a celý zápas působil velmi jistě. Potom si ještě pamatuji zápas, při kterém ho Hunt trefil kolenem do hlavy,“ vypíchl okamžiky Čechovy kariéry Krček.

Pro mnohé je Petr Čech jedním z nejlepších gólmanů. „Myslím si, že v době, kdy pravidelně chytal, tak určitě patřil mezi nejlepší gólmany na světě. Myslím si, že to bylo proto, že si dokázal držet svůj standard velmi vysoko. Chytal spolehlivě a takřka nedělal chyby. Také měl respekt od spoluhráčů a myslím si, že i od protihráčů,“ uvedl Jiří Krček. „Petr pořád patří mezi nejlepší brankáře současnosti! Jeho přednostmi jsou výška a reflex,“ myslí si Milan Herco.

Gólman londýnského Arsenalu udělal rozhodný krok, když po sezoně ukončí svojí bohatou kariéru. „Myslím si, že udělal správný krok. Měl dlouhou kariéru a dosáhl v ní mnoho úspěchů, které se skoro nikomu nepodaří. Vybudoval si jméno ve světovém fotbale a myslím si, že už nikomu nemusí nic dokazovat. Podle mého zůstane v Anglii a pravděpodobně bude spolupracovat s Chelsea, jelikož tam strávil podstatnou dobu své kariéry,“ uvažuje Krček.

Herco je jiného názoru, protože by uvítal exreprezentačního brankáře jinde. „Je to velmi inteligentní člověk a sám ví, kdy je ten správný čas na ukončení profesionální kariéry se ctí. Nejraději bych ho viděl ve vedení pražské Sparty,“ dodal brankář Komárova.

Další názory na ukončení kariéry Petra Čecha si přečtete v tištěném vydání Týdeníku Berounsko v úterý 22. ledna 2019.

Brankář Arsenalu Petr Čech.
Čechova budoucnost? Ve hře je Chelsea, český fotbal i trenéřina
Trenér České fotbalové reprezentace Jaroslav Šilhavý odtajnil svou první nominaci na TK na FAČR 3.října.
Skvělá zpráva! Krátce po Anglii ve Wembley se utká nároďák s Brazílií v Edenu