Králodvorští sice herně neexcelovali, přesto byli v utkání lepší a klidně mohli vyhrát vyšším rozdílem. „Novák měl smůlu, dva góly měl na hlavě. Jednou to škrtlo tyč, podruhé mu to vykopli z branky,“ zmínil Kučera. Mezi střelce se opět zapsal útočník Petr Dochtor, který se po delší době vrátil do králodvorského áčka. Ve třech utkáních nastřílel dva góly. „Od gólů je tu teď Péťa Dochtor, který, jak já říkám, se byl sedm let rozehrát v I.B třídě a teď začal dávat góly. To je supr,“ zmínil králodvorský trenér.

Druhý gól domácích vstřelil z penalty kapitán Milan Petr. Nařízení desítky předcházel parádní průnik Štefana Toporčáka, který hosté hasili faulem. „To byla nádherná akce a nešlo nic jiného než aby rozhodčí pískl penaltu,“ zmínil Kučera, který ocenil kvality slovenského záložníka. „Ten kluk je dobrej. Jednak výborně zapadl do kolektivu, což je strašně důležité, mužstvo mu věří a prostě to umí rozdávat i sám individuálně,“ chválil trenér cábelíků.

Králodvorští mohou být se vstupem do jara spokojeni. „Získali ze tří kol jsme získali sedm bodů, to je supr. Myslím, že bychom se už měli vyhnout těm dramatickým situacím v boji o záchranu, i když na druhou stranu ještě je čtrnáct kol,“ poznamenal Miloslav Kučera, který nepočítal s tím, že by mohli mít cábelíci po třech kolech sedm bodů. „To ne, my jsme počítali s devíti, ale nepovedlo se nám to s tím Vltavínem. Vždy se počítá s maximem. Ale samozřejmě jsem hodně rád, že máme sedm bodů. Kéž by nám tato atmosféra vydržela,“ doplnil trenér Králova Dvora.

Výkon Severočechů Kučeru nepřekvapil. „Spíše, co jsem tak četl, se to všechno nafukovalo. Ono to ale asi nebude horké, jak si asi každý myslel. Jestli Chomutov posílil mančaft, tak si dovolím tvrdit, že my jsme posílili líp,“ má jasno trenér Králova Dvora, který v posledních dnech musí řešit problémy s marodkou. V utkání s Chomutovem chyběli Květoň, Sabou, Procházka. „Jsou to tři hráči, kteří byli v základu. Je ale vidět, že ostatní je dokázali nahradit a uhráli jsme body i v jiné sestavě. Je jedině dobře, že se všichni dostanou do hry,“ uvedl emotivní trenér Kučera, který nemohl využít ani Jakuba Nováka. Toho nepustily na hřiště horečky a podle všeho se jedná o podezření na mononukleózu. „Byl bych rád, aby byl hlavně zdravý,“ doplnil trenér cábelíků.

I přesto, že v posledních zápasech chybělo několik hráčů základu, Královu Dvoru se výsledkově dařilo. „Ta kostra mančaftu si sedla. Každý zápas se to kolem ní točí, ale je vidět že to na soupeře stačí a mužstvo má teď jak dobré fotbalové parametry, tak i kolektiv. To je teď slyšet i z kabiny. (hráči bujarým pokřikem slavili vítězství pozn. red.). O tom ten fotbal také je a nám se to konečně povedlo,“ uzavřel trenér Králova Dvora.