Právě ve Slaném zloděj řádil až ke konci své letní „jízdy", při níž navštívil třeba Štěchovice, Český Brod, Lázně Toušeň, Neratovice, Hořovice nebo Černošice.

„U nás byl při velkém mezinárodním turnaji dívek a vykradl kabinu Slovanu Bratislava. Holkám se ztratilo čtyři sta eur a já nechtěl, aby mělo Slaný ostudu, tak jsem jim peníze dal z klubového. Byly to všechny jejich peníze, co by bez nich v Čechách dělaly," přiblížil Zdeněk Hořejší, který teď doufá, že třeba aspoň část peněz dostane zpět.

Právě SK Slaný ale lapku pomohlo odhalit. I díky průmyslovým kamerám, které holohlavého chlapíka několikrát zachytily, se povedlo nastínit jeho metodu, o níž předtím v Českém Brodě, Neratovicích či Hořovicích jen spekulovali.

BYL ZRUČNÝ A DRZÝ
Jak tedy zloděj, který možná byl úplně sám, postupoval? konkrétně ve Slaném dorazil na stadion dávno před zahájením turnaje. Vše obhlédl, pak zašel za pořadateli a požádal je, že je členem jednoho z týmů, přijel dříve a potřebuje si nabít telefon.
Slaňáci mu to při své prosté důvěře a lidské slušnosti umožnili ve svých kabinách a to byla chyba.

Zloděj se bleskově dostal k pověšeným klíčům od kabin, následně předvedl manuální zručnost, bleskově vyměnil vložky v zámcích třech kabin, nechal nové klíče na věšáku v kabině a zase se nenápadně začlenil do davu.

Dělal, že shání informace o hráčkách, psal si zápisky a počkal, až se Bratislavanky převléknou a odejdou na hřiště. Pak už to měl jednoduché, odemkl si a kradl, naštěstí jen v bratislavské kabině. Následně klidně a nepozorován areál opustil.

ZATÍM POUZE SLAŇÁCI
K identifikaci zadrženého byli zatím z postižených středočeských týmů pozvání právě jen Slaňáci. „Nám se to stalo také při přípravě v nedalekém Hradištku, ale s policií jsem mluvil naposledy před nějakým měsícem, možná šesti nedělemi, kdy chtěli nějaký popis pachatele. Shodoval se s ostatními kluby – plešatý čtyřicátník při těle. Ale jestli ho chytili, to jsem fakt rád, naštval nás pořádně," ulevil si sekretář Štěchovic Karel Holešta.

SVAZ VARUJE
Předseda Středočeského fotbalového svazu Miroslav Liba je rád, že je zloděj za mřížemi, ale zároveň varuje kluby, aby v ostražitosti nepolevovaly. „Je to neskutečná drzost, ale zloději jsou mezi námi, to nezměníme. V létě toho bylo skutečně hodně, ale i proto děláme pro kluby každý rok školení z legislativy a pořadatelské služby. Pokud ji budou dělat tak, jak mají, pak bude riziko mnohem menší," je přesvědčen první muž krajského fotbalu.