„Přípravu jsme začali 18. července pod taktovkou nového trenéra Miroslava Nesnídala, který dělal poslední roky asistenta u A týmu Hořovicka,“ uvedl středopolař Hostomic Lukáš Hruška, který dodal: „Trenér nastavil náročnější režim a stanovil tři tréninky týdně, kdy ladíme zejména fyzičku a nyní již pracujeme více s balonem.“


Tak jako jinde i Hostomice želí odchodu některých hráčů. „Po sezoně u nás došlo k dost změnám. Jednou z nich byl již zmíněný příchod trenéra Nesnídala. Bohužel největšími změnami jsou odchody Ládi Lenkvíka, Aleše Bábíčka a Dana Hájka. Láďa Lenkvík se vrátil do Všeradic, což je za mě největší oslabení,“ míní Lukáš Hruška.


Hostomice tedy přišly o tři klíčové hráče. „Jak z herního, tak z lidského hlediska nám bude Laci (Lenkvík) strašně chybět. Aleš Bábíček šel zkusit vyšší soutěž do Spartaku Příbram a my mu všichni držíme palce. Dan Hájek se dohodl v Podlesí, což je pro mě stále zklamání z jeho strany, ale to už jsem mu řekl několikrát,“ zlobí se hostomický tvůrce hry.

Před stoletou vodou je chráněna značná část Berouna, u několika domu to tak ale není. Jde zejména o pravý břeh Litavky a část levého břehu Berounky v lokalitě Zborovského nábřeží.Na pravém břehu řeky Litavky  žije a podniká Rudolf Mašek.
Proti povodni nejsou všichni lidé chráněni


Do Hostomice odešel brankář Jakub Křikava z Hořovicka ve volném termínu. „U dalších posil zatím není nic jistého, tak bych nerad něco zakřikl. Mohu jen říct, že po další životní etapě v cizině se vrátil Kuba Koryta, tak teď uvidíme, jak to bude mít s prací,“ zůstává v očekávání Hruška.


Hostomice se představí v E skupině. Tam hrají všechny týmy z Berounska, což se stalo po velmi dlouhé době. „Beru to rozhodně pozitivně. S klukama z okolí se známe a věřím, že na vzájemná utkání se těšíme všichni. Jsem přesvědčen, že derby utkání budou mít více fanoušků než jiná a doufám, že budou odcházet spokojeni, že viděli dobrý fotbal,“ řekl Lukáš Hruška.


Určitě to bude v I. B třídě zajímavá sezona, kromě Hostomic hrají ve skupině z Berounska ještě Chlumec, Loděnice, Králův Dvůr B a Hýskov. „Osobně se těším na každé utkání, protože má pauza s kolenem byla delší. Samozřejmě, že derby budou mít větší náboj a nikdo přeci nechce prohrát derby, že (smích)? Těším se na utkání s klukama z Loděnice, protože mezi námi panují přátelské vztahy, ale nejzajímavější bude rozhodně přímá konfrontace s Chlumcem. Tam věřím v rekordní návštěvu naší skupiny I. B třídy i přes listopadový termín zápasu,“ těší se na sezonu Lukáš Hruška.

O přesné zásahy se podělili Jan Mojdl, Daniel Klimeš a Musa Ansuma. Diváci byli spokojeni.
Hořovicko začalo divizi třígólovým přídělem