Odermatt se Šnáblem sice nejdřív vyhráli posledním možným míčem infarktovou koncovku třetího setu nad Dendysem a Vondráčkem, bratři Braunovi už ale na Šebka s Chaloupeckým nestačili. V obdobném duchu proběhly trojice, a protože vítěze nepoznala ani nepárová část, vstupovaly oba týmy do otočených disciplín za nerozhodného stavu 3:3. Hořovice začaly odvety lépe, Chaloupecký, Vondráček a Lukavský přehráli ve dvou setech Šnábla, Odermatta a Žežulku, domácí kontrovali výhrou Braunovi trojky nad Dendysovou formací.

Veledůležitý moment z pohledu Mezouně přišel v první otočené dvojici. Šnáblovi s Odermattem se totiž podařilo přehrát silnější hostující dvojku Šebka s Chaloupeckým a domácí měli jistotu minimálně remízy. Závěrečná dvojka byla vyrovnaná, koncovky ale proti hořovickému Vondráčkovi s Dendysem lépe zvládlo duo bratří Braunů a domácí tak mohli po setech 10:9,10:9 slavit vydřené a o to více zasloužené vítězství 6:4.

Squadra svoje utkání s Kleštěnicí zahájila výborně, po výhře v první dvojici brala i tu druhou po nejtěsnější možné výhře. Když první domácí trojice Zavadil, Svoboda, Muller přehrála Zbuzka, Jana Fajrajzla a Sábela ml., nevypadalo to s hosty dobře. K obratu zavelel kleštěnický ranař Giňa, který společně Petrem Fajrajzlem a Sábelem starším zaskočil Šmatláka, Nováka a Foltýna. Hosté ožili, vyhráli vloženou dvojici i singl a srovnali na 3:3. Squadra reagovala výhrou Zavadilovi trojice nad Giňovou trojkou, Šmatlákovo trio ale padlo i podruhé, když nestačilo na hostující Zbuzkovu trojici.

7. ročník Memoriálu M. Ježka opět ozdobily hvězdy hokejového i fotbalového nebe. Tým Ondřeje Pavelce.
FOTO: Hvězdy a fanoušci vybraly pro Nikolku 92 tisíc

Nerozhodný stav musely rozhodnout dvojky. Souboj elitních dvojic vyzněl pro kleštěnického Sábela st. a Fajrajzla, kteří ve vyhecovaném zápase udolali Zavadila se Svobodou. Squadra musela rázem odvracet prohru, Foltýn s Novákem ale prokázali pevné nervy a výhrou nad Jiřím Fajrajzlem, Sábelem ml. a střídajícím Janem Fajrajzlem v poslední dvojici utkání zremizovali.

Zajímavé utkání se hrálo na Zdejcině, kam přijel hrát o body Králův Dvůr. Domácí tým se proti oslabenému soupeři dostal do vedení už 3:1, po nepárové části však bylo srovnáno. Zdejcině zahrály i v odvetách velmi slušně trojice, zvítězili jak Urban ml., Hála a Kahoun proti hostujícímu Vlasákovi, Šilhavému a Krausovi, tak i Urban st., Hlinka a Pech nad Šlapákem, Jarošem a Veselým. Králův Dvůr ještě dokázal snížit T. Vlasákem a Kůsem, kteří udolali Urbana ml. s Kahounem, Zdejcina už si ale druhou letošní výhru vzít nenechala. Urban st. s Hlinkou přehráli Šlapáka s Jarošem 2:0 a vybojovali tak svým barvám vítězství 6:4.

Utkání v Měňanech bylo dlouho vyrovnané, hostující Žebrák třikrát vedl, ale domácí vždy dotáhli. Zvrat přišel v otočených trojkách, kde uspěly obě žebrácké formace. Hostující Kúdela se Škrlantem a Hykou nejprve přehráli Doušu, Svobodu a Nedúchala a po nich také Müllerova trojice tu Pišvejcovu. Rozhodující šestý bod hostů pak přidali Kůdela a Škrlant, kteří povolili Doušovi se Svobodou uhrát pouhých osm bodů. Žebrák vyhrál v Měňanech po dohrávce 6:4.
Hudlice se utkaly Harmotoklubem Beroun a byli to hosté, kdo od počátku diktoval tempo hry. Po vyhraných dvojicích i trojicích vyhráli berounští také vloženou dvojici a stáli tak jen krok od výhry. Jejich radost se pokusil oddálit domácí singlista Merhaut, který se postavil mladičkému Patriku Vydrovi, po třech setech se však radoval hostující hráč. Hudlice nakonec Berounu podlehly 0:10.
V desátém kole soutěže se střetne Králův Dvůr s Hudlicemi, Zdejcina se Žebrákem, Squadra hraje zajímavé derby s Harmotoklubem, do Měňan zajíždějí Hořovice a v Mezouni se představí Kleštěnice.

Na vodě to berounské partě pěkně uhání.
Berounští veslaři uspěli na Primátorkách i Mistrovství oblasti Vltava

Okresní přebor v nohejbalu – výsledky utkání 9. kola:

Mezouň – Hořovice 6:4
Hudlice – Harmotoklub Beroun 0:10
Měňany – Žebrák 4:6
Squadra – Kleštěnice 5:5
Zdejcina – Králův Dvůr 6:4

Tabulka po 9.kole:

1. KSK Mezouň 9 9 0 0 67:23 18
2. Squadra Beroun 9 7 1 1 65:25 15
3. TJ Spartak Hořovice 9 6 1 2 60:30 13
4. Harmotoklub Beroun 9 6 0 3 57:33 12
5. NK Žebrák 9 4 2 3 49:41 10
6. NK Měňany 9 4 0 5 43:47 8
7. SK Balvan Kleštěnice 9 2 2 5 41:49 6
8. Zdejcina 9 2 0 7 24:66 4
9. NK Králův Dvůr 9 2 0 7 32:58 4
10. SK Hudlice 9 0 0 9 12:78 0

Nohejbalové zpravodajství přípravil Tomáš Lukavský.

Berounské hradby propojily centrum města
OBRAZEM: Berounské hradby propojily centrum města