V loňském ročníku ještě v I. A třídě zakulatil svou bilanci na rovné třicítce přesných zásahů, a tak čekal, že také o kvalitu výš nějaké přidá. Že jich ovšem bude po podzimu hned sedmnáct, je i pro jednatřicetiletého rodáka z Olomouce příjemným překvapením. Tím spíš, že jeho tým nepatří jako nováček zrovna mezi favority.

„Fotbal u nás na tom máme založený, pod sebou mám velmi kvalitní fotbalisty a já jsem jen taková finální fáze. Navíc se přidala asi dobrá forma, tak to tam padalo," hodnotí Lukáš Mráz svůj nejspíš nejpovedenější podzim, v němž obstaral rovnou polovinu z gólového objemu svého týmu. Jedním dechem ovšem dodává, že číslo mohlo být ještě vyšší, ani stálice sestavy klubu z Prahy-západ totiž nebyla v proměňování šancí stoprocentní.

Nejlepší střelci KP17 – Lukáš Mráz (Hvozdnice)
13 – David Folwarczny (Brandýs)
12 – Michal Koštíř (Semice)
10 – Lukáš Šedivý (Vykáň)
Jiří Dalekorej (Vykáň)

Zhruba každému třetímu gólu pak chyběla odměna v podobě bodového zisku. Jedním z pěti zápasů, ve kterých se sešlo obojí, byl ten závěrečný se Lhotou. Soupeře ztrácejícího v tabulce už výrazně Mráz pokořil hattrickem a měl nejvýraznější podíl na důležité výhře (6:2). V té době předposlední tým si jí zajistil přezimování o poznání v klidnějších patrech tabulky, konkrétně na dvanáctém místě. „Je před námi dlouhá pauza a na tabulku se bude koukat daleko lépe. Myslím, že jsme tímto zápasem udělali důležitý krok směrem k záchraně, ovšem budeme se na to muset v zimě pořádně připravit, bude to na jaře ještě hodně těžké," nemá Hvozdnice podle tahouna své ofenzivy ještě zdaleka vyhráno.

Mráz se právě třemi góly v dohrávce vyšvihl do čela střelecké tabulky před zkušeného brandýského kapitána Folwarczného, jenž zůstal na třinácti trefách. „Že jsem vstřelil hattrick, je výborné, nicméně zrovna v tomto zápase mi to tam moc nepadalo, šancí jsem měl mnohem víc," nebyl sám sebou zcela spokojen Lukáš Mráz.

Jako podzimní kanonýr přeboru pak kolem své osoby zatím neregistruje nějaký zvýšený zájem z jiných klubů. Jak by reagoval, pokud by nějaká nabídka přišla, zatím neřeší. „S Hvozdnicí to mám provázané i pracovně, takže by to záleželo hlavně na vedení klubu," připomněl povoláním učitel na základní škole svou roli šéftrenéra Povltavské fotbalové akademie.