„Je pravda, že už mě pomalu začínala strašit série tří proher v řadě a navíc nás čekaly silné Sedlčany. Bylo jasné, že se musíme řádně zlepšit abychom mohli pomýšlet na nějaký bodový zisk. Hlavně musím zmínit, že naše rozkolísané výkony jsou dány především neustálými absencemi hráčů ať z důvodu zranění, nedisciplinovaností trestané kartami a podobně,“ uvedl trenér Hostomic Miroslav Nesnídal.


Ácko Tatranu den před duelem béčko prohrálo v divizi v Hořovicích, kde do léta Nesnídal působil a prokázal dobrý přehled o soupeři. „Sedlčany hrály tak, jak jsem předpokládal. Je to mladé, běhavé, kombinačně silné mužstvo, kterému se nesmí dát prostor a hlavně chtít s nimi hrát nahoru dolů, to by nás asi stálo příliš mnoho sil. Stěží bychom to vydrželi,“ mínil hostomický kouč.


Jeho svěřenci vstoupili do utkání náramně. „Už ve čtvrté minutě po ztrátě domácích jsme vyrazili do brejku, Tomáš Šebek obešel dva hráče, vysunul Vaška Šebka, který zleva postupoval sám na branku a kolem brankáře otevřel skóre,“ popsal gólovou radost Nesnídal.
Když dal Jan Kačírek na konci první půlhodiny na 2:0, mohl pomýšlet na poločasové pokyny.

„Druhá branka byla opět po našem brejku do otevřené obrany, tam nám trochu pomohlo nedorozumění mezi stoperem domácích a brankářem. Po následném vybojování míče se k němu dostal Honza Kačírek a do prázdné branky zvýšil. Domácí se hodně tlačili dopředu, dost nás zatlačili, ale na druhou stranu pro nás vznikaly situace na přečíslení, které mohli dotáhnout k dalším brankám Václav Šebek a Jan Kačírek. Závěrečný poločasový tlak domácích jsme ustáli a drželi nadějný výsledek 0:2. O poločase jsem hlavně hráčům zdůrazňoval, že utkání není rozhodnuté, že musíme pokračovat stejným způsobem a pokusit se některý z brejků proměnit. Případná třetí branka by patrně rozhodla o třech bodech pro nás,“ prozradil pokyny trenér hostů.

Komárov přehrál Cerhovice 5:1.
Štěpnička i přes zranění dokázal skórovat


Jenže Hostomicím se nepodařilo rozhodující gól přidat. „Druhý poločas začal tak, jak končil první. Náporem domácích. My jsme pozorně bránili a vyráželi k nadějným brejkům. Minimálně šance Ládi Rylicha, kdy postupoval sám a míč z prázdné branky vykopl obránce, Tomáše Šebka, ten postupoval sám, brankář konečky prstů vyškrábl na roh, měly skončit brankou,“ litoval Nesnídal.


Co se nepovedlo hostům, podařilo se domácím, kteří čtvrthodinu před koncem Lípou snížili. „Musím říct, že i domácí si začali vytvářet šance, ale nám se dařilo, někdy i se štěstím, vše zažehnat a co prošlo, pochytal pozorný Bakus (Křikava). Po dvou střelách asi z dvaceti metrů jsme si vybrali notnou dávku štěstí, když nás zachránily dobře postavené tyče! Pak ale domácí snížili na 1:2 a musím se přiznat, že jsem v duchu litoval promarněných šancí, kdy jsme utkání mohli rozhodnout. Čekalo nás perných patnáct minut. Všechno už jsme ale ustáli a odvezli si velice cenné tři body,“ usmíval se Nesnídal.

Ilustrační foto.
Hledáme redaktora/ku zpravodajství pro Berounský deník


Taktika jeho týmu vyšla. „Domácí jsme asi zaskočili organizovanou obranou a nebezpečnými protiútoky. Pro Sedlčany B je porážka asi hořká, pro nás je výhra, věřím, povzbuzením do dalších kol,“ řekl Miroslav Nesnídal, který dodal: „Chci pochválit celé mužstvo za příkladnou bojovnost a organizovanou hru, kompaktní obranu v čele s pozorným brankářem. Pokud zapracujeme na proměňování šancí, budou naše výsledky ještě lepší.“