Soupeř, který vždycky kousal. Tatran Rakovník byl v sobotu dalším soupeřem fotbalistů Hořovicka, kteří poprvé pod novým trenérem zvítězili.

Tn. Rakovník – Hořovicko 1:4 (0:1)

Hosté vstoupili do utkání lépe a během první desetiminutovky se hrálo na půli domácích. Paradoxně se ale do první šance dostal Tatran, ale brankář Herco dobře zúžil úhel a míč vytěsnil mimo branku. „Oproti prvnímu přípravnému utkání jsme mohli ve druhém utkání využít více hráčů ze stávajícího kádru. Chyběli jen zraněný Ondra Vrabec, nemocný Aubrecht a Pelikán, který odešel z rozcvičky s nataženým zadním stehenním svalem," svěřoval se trenér hostů Pavel Aubrecht na začátku utkání.

Poté se již skóre měnilo, když Březina zahrával povedený rohový kop a ten přistál na zadní tyči v síti. „Myslel jsem, že to Honza Bežó tečoval, ale nebylo to tak, brankáře jsme ošálili a vedli jsme. Jinak se mi hrálo dobře, dostal jsem větší chuť do fotbalu i tréninků," usmíval se o přestávce Tomáš Březina.
Oba týmy mohly do poločasu skórovat ještě jednou při obrovských šancích, tu hostů promarnil po centru Haška Šubert, který poslal míč z malého vápna jak přes branku, tak i přes ochrannou síť.

O poločase dostal pochvalu od spoluhráčů levonohý záložník Hořovicka. „Fotbalově mě velmi zaujal. Testovali jsme Dominika Haška z plzeňské juniorky. Máme zájem, nyní už probíhají jednání mezi kluby," řekl Aubrecht, který očekává ještě jednu posilu.

Hořovicko postupně navyšovalo tlak a nepouštělo Tatran k nějaké větší kombinační hře. Jenže přišla chyba v komunikaci mezi obránci hostů a domácí lehce překonali Křikavu – 1:1. Brzy na to si na roh Nademlejnského naběhlo několik hráčů, míč propadl na zadní tyč, kde jej zasunul do sítě číhající Zítka – 1:2.

Několik slibných a rychlých akcí pak Hořovicko zazdilo, Hájkův průnik do vyložené šance zastavili domácí jen faulem. V největší šanci se ocitl Zítek, když brankáři vypadl míč, ale překvapený střelec jej poslal pouze vedle tyče. Zahřmělo až po faulu na Haška, po kterém zahrával Nademlejnský trestný kop a poslal ho přesně k tyči – 1:3. V závěru se ještě dostal do akce po pasu od Zítka Šubert, zachoval se chytře a přeloboval vyběhnutého gólmana – 1:4.

„S výsledkem moc spokojení nejsme a tento duel nám napověděl, kteří hráči mají na to, porvat se o základní sestavu a kteří by měli přidat, aby s námi mohli pokračovat. Kdo od nás odejde, se pak rozhodneme po dalším přípravném utkání," řekl domácí trenér Pavel Mareš.

„Náš výkon působil ucelenějším dojmem, hráči měli snahu plnit nové požadavky na způsob hry, počínali si aktivně, dokázali se střelecky prosadit. Chyby, které se nám ve hře objevují, umíme pojmenovat a věřím, že se nám je podaří co nejvíce eliminovat," dodal Pavel Aubrecht.