Podle slov karlštejnských pamětníků se o čelo okresu naposledy hrálo v 80. letech. Karlštejn pak povětšinou pendloval mezi přeborem a III. třídou. Úspěchem bylo 7. místo v okrese v sezoně 2002/2003, které letos Karlštejnští ještě o tři příčky vylepšili.

Konečný výsledek je o to cennější, že na něj Karlštejn dosáhl z pozice nováčka. „Myslím, že sezonu můžeme hodnotit jako úspěšnou. Konečná čtvrtá příčka je nejlepším umístěním, kterého se tu za několik posledních desetiletí dosáhlo, což se pořádně ocení až v budoucnu," byl spokojen kapitán Jiří Šperl.

I přes prohru s Chyňavou se rezerva Cábelíků veselila.
Novák: Klukům pomohla přítomnost Saboua


Jeho tým mohl zacílit i na medaili, což nakonec nevyšlo. „Je jasné, že jsme se nevyhnuli slabším zápasům, a to především v jarní části. Bylo i pár utkání, kdy si nemyslím, že jsme pro vítězství udělali vše. Mrzí nás i vypadnutí v poháru. Na druhou stranu jsme sehráli i několik opravdu povedených zápasů, což bylo reflektováno i mezi našimi fanoušky, kterým bych chtěl tímto poděkovat za podporu v celé sezoně," vzkazuje Šperl.

Fanoušci jsou někdy hodně optimističtí, což se stalo i v Karlštejně. „Je jasné, že v průběhu zaznívaly hlasy, že bychom mohli celou soutěž vyhrát. Z mého pohledu by to možné bylo, ale pouze za ideální situace, kdyby se kompletně trénovalo a taktéž bychom se scházeli v plné síle na každé utkání a to je na této úrovni samozřejmě utopie," ví dobře kapitán týmu z podhradí, který dodal: „Je třeba si uvědomit, že především ke konci soutěže jsme byli rádi, že jsme vůbec složili jedenáctku! Celému týmu, včetně všech trenérů, kteří se v sezoně vystřídali, chci poděkovat za to, jak jsme nováčkovskou sezonu v okresu zvládli."

Ilustrační foto
Ahoj! Před plavbou míří vodáci do půjčoven