SPARTA B – KRÁLŮV DVŮR 1:1

Domácí byli po většinu zápasu aktivnější, cábelíci se soustředili na obranu a spoléhali na rychlé protiútoky a standardky. Po pěti minutách také při standardní situaci Paprčiak dorážel a obránce srazil míč na břevno. Po půlhodině hry se cábelíci již dostali do vedení. „Povedl se nám protiútok. Vybíral našel Paprčiaka, který se uvolnil a předložil Šilhanovi. Jak jsem si to představoval, tak to kluci udělali. To bylo příjemné," zmínil trenér Kučera. Dodejme, že Jaromír Šilhan po svém příchodu do Králova Dvora vstřelil v pěti zápasech čtyři branky. Poločas nakonec skončil výsledkem 0:1. „Až na jednu šanci, kdy to Michňa výborně zachránil, Sparta neměla de facto nic. Jen střely z dálky, ale to byly sporadické pokusy," doplnil k prvnímu poločasu trenér Kučera.

Druhý poločas se cábelíkům tolik nepovedl. „Ve druhé půli jsme se moc zatáhli a Sparta si vytvářela více možností. Z toho pramenil i faul, jednoznačná penalta a domácí vyrovnali," podotkl Kučera k vyrovnání, o které se v 60. minutě postaral Jirásek. Ve zbytku zápasu byli domácí fotbalisté lepší, naráželi ale na výborného brankáře Michňu. „Jak jsem často měl výhrady k brankářům, tak Michňa dneska výborně podržel. Byly tam těžké střely z dálky. Takhle bych si představoval brankáře," chválil trenér cábelíků gólmana.

Skóre se již nezměnilo a body se tak po remíze dělily. „Ve druhé půli jsme se víceméně bránili. Sice o poločase jsme mysleli na tři body, protože Sparta se mi zdála dopředu taková tupá, ale ve druhé půli, když viděli, že jsme se hodně zatáhli, se snažili a odměnilo se jim to," uvedl trenér Kučera, který pozoruje v mužstvu změnu k lepšímu. „Nechci to přechválit, ale je tam vidět trochu změna v charakteru a vůli," dodal trenér Králova Dvora.

Jak se zdá, cábelíci se dokázali chytit. Z posledních tří kol vybojovali sedm bodů a mohou tak litovat, že jim utekl začátek soutěže. „Zase budu celý rok říkat, že jsme blbě začali, ale to říkám posledních pět let. To už je ohraná písnička. Je to škoda, že jsme nezachytili začátek," zmínil trenér Kučera.

Branky: 60. Jirásek z pen. – 30. Šilhan. Rozhodčí: Duchoň. Poločas: 0:1.

Králův Dvůr: Michňa- Procházka, Šilhavý, Kvída – Fulín, Hutta (87. Novák J.), Dochtor (70. Sabou), Vybíral (75. Toporčák), Kobler – Paprčiak, Šilhan.