KRÁLŮV DVŮR – VYKÁŇ 4:4 (0:1)

Jako první předvedli pěknou kanonádu třetiligoví Cábelíci, když Vykáň se ukázala jako hodně houževnatý soupeř. Králův Dvůr nastupoval povzbuzen vítězstvím 3:0, kterého dosáhl v úterní přípravě s juniorkou 1. FK Příbram.

Čechie ale zavřela obranu, Králův Dvůr se jí marně pokoušel otevřít. Naopak to byla Vykáň, která využila zaváhání Cábelíků a vstřelila jediný gól prvního poločasu Šplíchalem.

Středočeský kraj se prezentoval na veletrhu cestovního ruchu na Výstavišti v Pražských Holešovicích.  Mezi pozvanými hosty na krajském stánku nechyběla Gabriela Novotná a Lukáš Kvapil – oba známí účastí v Rallye Dakar.
Středočeši nabídli adrenalin pro každého i ten zprostředkovaný z Dakaru

Druhý poločas byl o něčem jiném. Králův Dvůr šel do vedení 3:1. První branku vstřelil Kraus po kombinaci a centru ze strany. O druhou se postaral Ježdík z přímého kopu a třetí vsítil Šlapák po rychle rozehrané standardní situaci.

Králův Dvůr v té chvíli mohl směle pomýšlet na zisk tří bodů. „Určitě, naopak jsem věřil, že ještě nějaké branky přidáme,“ myslel si kouč Cábelíků Tomáš Šilhavý.

Jenže Vykáň, v jejímž středu hrála prim exligová hvězda Slavie David Jarolím, dokázala nemožné. Otočila na 4:3 góly Vobořila, Šplíchala a Žampy. „Bylo to samozřejmě po chybách. Obrana nám úplně zkolabovala a nedohrávala situace před naší brankou,“ zlobil se trenér Cábelíků. Králův Dvůr nechtěl ale kůži prodat zadarmo a podařilo se mu vyrovnat. Trefil se Balšánek střelou zpoza velkého vápna.

V závěru se chtěl tým z našeho okresu dostat k vítězné trefě, ale brankář Frydrych byl proti. „Vyrovnávací gól přišel chvíli před koncem,“ litoval Šilhavý po konečném hvizdu toho, že se Králův Dvůr už nedostal k většímu náporu.

Duel o první místo zvládl lépe třetiligový tým.
Hořovicko těsně nestačilo na třetiligové Zápy
Videosouhrn Deníku – 17.–18. února 2018
Jizerská 50, chodci vs. řidiči, výcvik topičů a zpěvavé dračky: videa víkendu