Jak k této situaci došlo? U Trubína se očekávalo, jak si po postupu do I. B třídy bude v soutěži vést. Freyburg se sice pere, ale na záchranu to asi stačit nebude.


Po domácí prohře s Tatranem Rakovník B 2:6 má Trubín na předposledním místě A skupiny již devítibodovou ztrátu na Braškov, a to se bude těžko stahovat. Možnost k tomu by mohla přijít možná v dalším kole v Klobukách.

CHLUMEC VYROVNAL, ALE PLICHTU NEUDRŽEL


Derby začalo lépe pro Komárov, který vedl v Chlumci góly Tomáše Srpa a Michala Pužíka. Jenže domácím se podařilo vyrovnat na 2:2 po obrátce, když úspěšnými střelci byli Petr Veselý a Jaromír Schreiber.

Chlumec pak přišel o šanci na body pět minut po vyrovnání. Brankář Daniel Steinbauer totiž neudržel nervy na uzdě a šel předčasně pod sprchy. „Kritika rozhodčího v přerušené hře slovy: Vždyť tam šel šlapákem, ty vole. Při odchodu pokračoval v kritice: Ty jsi šašek," uvedl do zápisu jako důvod vyloučení sudí Michal Palek.

A když se za dalších pět minut trefil Václav Komínek, byla to další morová rána pro Chlumec. Výhru Komárova na 4:2 pečetil v závěru ještě Ladislav Kolář.

Ilustrační foto.
Kopecký poslal hattrickem Hořovicko ze třetí ligy

Chlumec jede v neděli do Dalekých Dušníků, kde se body získávají velmi obtížně. Komárov se již chystá na jeden z vrcholů sezony, kterým je odveta finále Agro CS Poháru SKFS. V úvodním duelu prohrál Komárov v Zárybech 0:2. „Náskok to sice je, ale nedáme kůži lacino. Chtěli bychom pohár získat," řekl trenér Komárova Jiří Hausner. Utkání začíná ve středu v 18 hodin.

ZDICÍM NADĚLALY VRÁSKY TÝMY Z PŘÍBRAMSKA


Nejméně očekávané byly po zimní přestávce sestupové starosti u zdické Olympie. Jenže ta si pěkně zahrává. Její duel s Rožmitálem byl ve znamení množství neproměněných šancí zdických hráčů a když čtyři minuty před koncem gólově udeřil hostující Zákoucký, nastal u domácích velký smutek.
Zklamání po prohře bylo ve zdickém táboře ještě větší, když se dozvěděl, že Loděnice prohrála v Březnici 6:2 a i tento celek z Příbramska jde v tabulce před Olympii, která klesla na předposlední místo právě před Chlumec.


„Naše utkání v Březnici nabídlo v horkém počasí překvapivý obrázek se střeleckou exhibicí domácích, která k tomu nepotřebovala ani herní převahu. Výsledkem je naše nečekaná, ale zasloužená nejtěžší porážka v ročníku – 2:6. A protože se našim hráčům nechtělo v horku moc bránit, tak Březnici k výhře stačilo hodně málo. Její hráči budou muset dlouho vzpomínat, kdy dávali branky tak jednoduše a snadno," zlobil se vedoucí Loděnice Jiří Gall.
Pohroma pro jeho tým přišla už v páté minutě, kdy od postranní čáry poslal Lebeda z voleje míč před šestnáctku, kde si zcela volný Barek zpracoval míč a po několika krocích střelou po zemi snadno překonal Mišku.


Březnice přidala ještě dvě branky, než se dostali tři minuty před půlí ke slovu hosté. „Dreksler střelou z rohu pokutového území na zadní tyč angličanem zaskočil Vaněčka," popsal gólovou radost Gall.

Ilustrační foto
Napouštíte bazén? Myslete na sousedy

„Po bouřlivé přestávce v naší kabině nastoupili hráči do druhého poločasu s cílem ještě něco se zápasem udělat. Křížná střela Herejta však jen těsně minula cíl," řekl Jiří Gall. Ten se pak zlobil kvůli čtvrtému gólu domácích, který byl podle Loděnice z ofsajdu. Herejt sice snížil z trestného kopu, ale závěrečné slovo měla Březnice.


Loděnice nemá záchranu ještě úplně jistou, potřebovala by k úplnému klidu bodovat. „V klasickém derby v příštím kole v sobotu na Jánské hostíme ohrožené Zdice. Budeme věřit, že naši hráči předvedou hru, která dá zapomenout na ostudný výkon z Březnice," dodal Jiří Gall.