Hned v prvním zápase během týdenního testu dal po šesti minutách gól. A přesně zacílil i v sobotu v přípravném utákání proti Vltavínu.

„Samozřejmě mě to povzbudí, ale měl jsem ještě další dvě tři šance, které jsem měl proměnit,“ říkal Patrik Brandner po střetu s Vlašimí v posledním utkání zimní Tisport ligy. Kdyby se mu to podařilo, asi by byl výsledek jiný. Východočeši podlehli svému soupeři z druhé ligy 1:2, když rozhodující branku inkasovali ve druhé minutě nastavení střetnutí. Ve skupině tak skončili na třetím místě.

Zkoušený Brandner odehrál šedesát minut na levém křídle. „Bylo to trochu složitější,“ přiznal. „Mám manko, trénoval jsem individuálně.“ Prvoligová Dukla s ním totiž přestala počítat. V létě mu končí smlouva a nabídku na novou nedostal. „Bylo mi oznámeno, že chtějí postavit nový mančaft. Dostal jsem svolení, abych si našel něco nového,“ prozradil.

V týmu je od minulého úterý, měl by vydržet ještě tento týden. Pak se rozhodne, zda ho vedení angažuje, či ne. Zdá se ale, že angažmá vyjde. „Hradec je klub, který patří do ligy. Postup je v plánu, doufám, že se to podaří.“ Jeho slova jasně ukazují, jak si věří, že hradecké trenéry přesvědčí.

„První poločas jsme hráli dobře. Dali jsme gól, za mě dobré,“ popisoval hlavní úsek hry, kdy byl Brandner na hřišti. Po půli byl stav vyrovnaný, ve druhé půli Vlašim rozhodla. „Nenastoupili zkušenější hráči, a to se projevilo. Soupeř byl lepší. Některým hráčům to nastavilo zrcadlo, že budou mít problémy se prosadit,“ pronesl trenér Zdenko Frťala. „Byl to asi nejmíň povedený zápas v přípravě. Moc se nám nedařila kombinace, ztráceli jsme hodně balonů. Vlašim byla lepší,“ uznal také matador Marek Plašil.

Petr Čech.
Krček vidí Čecha v Chelsea, Herco by ho přivítal ve Spartě

V sobotu nastoupil Hradec Králové, jemuž z pozice výkonného ředitele velí exkrálodvorský Jiří Sabou, proti třetiligovému Vltavínu. Votroci si s chutí zastříleli a vyhráli 6:1, jednou se trefil i Brandner. Ten zvyšoval na 2:0, když nadvakrát dostal míč za záda brankáře Vltavínu Štorce. Potvrdil tak, že by mohl Hradci Králové pomoci. Jak to vypadá s jeho testy?

„My víme, kdo je Patrik Brandner. Ale potřebujeme s ním být delší dobu, abychom viděli, jak je na tom kondičně a k tomu nám poslouží i týden na horách. Zatím v těch zápasech, v kterých nastoupil, tak se prosazuje střelecky, má čich na góly. Potvrzuje se to, co ho předcházelo. Ale nechci dělat žádné unáhlené závěry,“ uvedl trenér Hradce Králové Zdenko Frťala.

Hradec odjede i s Brandnerem na soustředění ve Špindlerově Mlýně. „Hráče čeká tam dřina, pot, slzy i úsměv. Budeme v krásném prostředí hor. Doufám, že kondiční stav bude minimálně takový, jaký je teď. Tohle soustředění je završením úvodního kondičního bloku zimní přípravy,“ dodal trenér Votroků.

Po návratu ze soustředění odehraje Hradec Králové další přípravné utkání s Dobrovicí, které je na programu v sobotu 26. ledna od 10.30 hodin. Chystá se na něj i drozdovský fanklub Patrika Brandnera.

POHROMADĚ. Verner Lička (vpravo) se syny Marcelem (uprostřed), a čerstvým ženáčem Mariem (vlevo). Hlava rodiny drží v rukou na snímku z roku 2008 Marcelova syna a svého vnuka Sebastiana.
Fotbalový klan Ličků. Tréninky navíc i cloumání za tři „koule“