Začátek soutěže byl pro Loděnici dobrý, dosáhla dokonce rekordního vítězství 11:1 nad Rožmitálem. Závěr naopak vůbec nevyšel, když po vítězném derby ve Zdicích již fotbalisté z Jánské na body nedosáhli. Ví to dobře i předseda klubu Josef Tůma.

Po sestupu panuje vždycky obava, aby se další sezona vydařila a mužstvo nešlo ještě níže. Po podzimu jste v lepším středu tabulky, jste spokojeni?
Obavy o účinkování mužstva v I. B třídě jsem moc neměl, rozdíl mezi A a B třídou je nyní tak velký, že pokud v A třídě alespoň trochu hrajete, tak to na střed B třídy stačí. Doufal jsem ale, že se podaří mužstvo doplnit alespoň o dva hráče, ale to se znovu nepovedlo, a tak jsme hráli se stejným kádrem. Dvě třetiny sezony jsme měli dobré výsledky a čtyři kola před koncem podzimu jsme vedli tabulku, ale konec nám i díky nezodpovědným vyloučením tří hráčů podzim nevyšel.

Který zápas v podání Loděnice byste pochválil a který se vám naopak vůbec nelíbil?
Co se týče povedených zápasů, tak určitě rekordní výhra nad Rožmitálem, ale prakticky všechny domácí zápasy, až na Březnici, byly dobré. Na druhou stranu ještě dneska nechápavě kroutím hlavou nad zápasy v Hostomicích a Dalekých Dušníkách, kde jsme dvacet minut před koncem vedli o dvě branky a dokázali ještě prohrát.

Soutěž je nesmírně vyrovnaná, který tým vás nejvíce zaujal?
V herním hodnocení mužstev musím vyzvednout Mníšek a Podlesí, nasazením pak Hostomice.

V zimní přestávce dochází ke změně na postu trenéra. Co je jeho největším úkolem?
Po podzimu u nás dochází ke změně trenéra. Končí Tonda Mottl a já mu musím velice poděkovat za jeho mnohaletou poctivou práci u nás a věřím, že až si odpočine, zase najde chuť k trénování. Naším novým trenérem je Jan Bežó. Co ho čeká? Pokusit se doplnit mužstvo, zapracovat na obranné hře, tam to často hoří, hlavně při standardkách, udělat partu. Prostě dobře trénovat a já věřím, že zkušeností na to má dost.

Příprava na jarní odvety bude hodně pestrá, kam se chystáte na soustředění?
Zimní přípravu začínáme 17. ledna, trénovat budeme v domácích podmínkách, hrajeme zimní turnaj v Berouně, na soustředění jedeme jako loni k Jindřichovu Hradci, kde jsme byli spokojeni .

Do jara vstoupí Loděnice dvěma zápasy na hřištích Hořovicka B a Rožmitálu. S jakým bodovým ziskem budete z těchto utkání spokojen?
Na začátku jara máme dva zápasy venku. U Hořovicka člověk neví, co čekat, a Rožmitál se asi bude pokoušet o záchranu, ale věřím že tři body budou.