Vlašim – Králův Dvůr 2:2

Fotbal, příprava

Utkání začalo převahou domácího celku, který se ale nedokázal v úvodu střelecky prosadit. A tak v 17. minutě udeřili cábelíci. To Červenka sklepl Petrův centr přesně na nabíhajícího Pospíšila, který střelou z hranice šestnáctky nedal domácímu brankáři Skácelovi šanci – 0:1. Cábelíci ale nevedli dlouho. Ve 25. minutě odcentroval Vebr na Truksu stojicího v ofsajdové pozici, pro kterého nebyl problém vyrovnat – 1:1. Tento moment králodvorské hráče evidentně zaskočil a po deseti minutách inkasovali podruhé. Po centru z levé strany se ve vápně k míči dostal Truksa, místo střely přihrál Vebrovi, který prostřelil vše, co mu stálo v cestě – 2:1.

Druhá půle se hostům vydařila mnohem lépe. Cábelíci předváděli hru plnou pohybu, která dělala domácím, jenž vyměnili do druhé půle řadu hráčů, velké problémy. Cábelíci postupně převzali otěže utkání do svých rukou a dočkali se také zaslouženého vyrovnání, když centr Petra usměrnil hlavou do sítě Dochtor – 2:2. Králodvorští mohli i jít do vedení, ale další šance již nevyužili. Mrština sice dokázal povodit vlašimskou obranu, ale jeho střelu zastavil domácí obránce na brankové čáře. Do vyložené šance se poté dostal i Petr Dochtor, ale trefil pouze boční síť. Stejným výsledkem skončila i střela Petra z trestného kopu. Zápas tedy skončil remízou 2:2, blíže k vítězství ale měli hosté.

V sobotu se představí fotbalisté Králova Dvora na prestižním a velice dobře obsazeném turnaji v Berouně, kde se v prvním utkání střetnou od 14 hodin s druholigovými Bohemians Praha.

Branky: Truksa, Vebr – Pospíšil, Dochtor. Poločas: 2:1.

Sestava Králova Dvora: Mojžíš – Petr, Vlček, Opl, Bláha - Klička, Brož (Spurný), Červenka (Mrština), Pospíšil - Fulín, Dochtor.