Po třech kolech je patrné, že soutěž bude zřejmě dost vyrovnaná včetně zápasů dvou zástupců berounského regionu.

Králův Dvůr poprvé okusil hořkost porážky na hřišti Táborska B, kde prohrál 2:3. „Bohužel jsme nebyli dostatečně důslední a koncentrovaní při bránění soupeře v těsné blízkosti naší branky. Mrzí nás to o to více, že jinak si hráči své úkoly plnili takřka po celý zápas a z hlediska přístupu a nasazení jim moc vytknout nemůžeme," řekl asistent trenéra Tomáš Šilhavý.

Cábelíci se v týdnu dozvěděli soupeře v poháru. Je jím další severočeský prvoligový tým – Jablonec. „Los jsme samozřejmě sledovali a jsme s ním spokojeni. Přijede atraktivní ligový soupeř a jediné, co si přejeme, aby na zápas s Jabloncem přišlo co nejvíce diváků a kulisou se zápas přiblížil alespoň trochu tomu loňskému se Spartou," řekl Šilhavý, který však na pohárový zápas ještě moc nemyslí: „Zabývat se tímto zápasem budeme až bezprostředně v týdnu před ním. Do té doby hrajeme ještě tři soutěžní utkání, které jsou pro nás z hlediska výsledku důležitější."

V sobotu dopoledne čeká Králův Dvůr vedoucí tým ČFL Převýšov. Ten využívá hlavně doma menší rozměr svého hřiště. V Králově Dvoře je hrací plocha větší. „Výhoda to pro nás zcela určitě nebude. Podle venkovního zápasu Převýšova s Olympií Hradec Králové vyhovuje našemu soupeři větší hřiště, na kterém se velmi dobře pohyboval a Olympii zaslouženě porazil. Převýšov podal v tomto utkání výborný týmový výkon a nás čeká určitě zatím nejtěžší soupeř na podzim. Pokud bychom opakovali stejné chyby jako v Táboře, nemohli bychom pomýšlet s takto kvalitním soupeřem na bodový zisk," ví dobře Tomáš Šilhavý.

Dvě prohry a jedno vítězství má na svém kontě celek Hořovicka, které může srovnávat rozdíl mezi třetí ligou a divizí. „Proti divizi jsou rozdíly ve všem, a to doslova," uznává trenér modrobílých Petr Vrabec.

V Převýšově, který soutěž vede, dlouho sahali jeho svěřenci po bodu, ale ten nepřišel kvůli penaltě v závěru, navíc vyložené šance Zítka a Hájka zůstaly neproměněny. „Samozřejmě, že to zamrzí, ale kluci odvedli dobrou práci. Převýšov už nevěděl ke konci utkání jak se do nás dostat, bohužel přišel ten pokutový kopu. Přesto jsme měli tři velké šance, a pokud jednu neproměníme, nemůžeme počítat s lepším výsledkem," řekl trenér Hořovicka, který našel poučení ze zápasu: „Každé utkání je jiné a jestli chceme být úspěšní, musíme vstřelit více branek než soupeř. To je jednoduchá matematika."

V sobotu přijede pod Remízek Vyšehrad. „Věřím, že se připravíme dobře, ale také jsme si vědomi síly soupeře. Ale jak stále říkám, až samotné utkání ukáže, jestli jsme se připravili dobře nebo ne. Samozřejmě bych byl také rád, kdyby nás přišlo podpořit alespoň tolik diváků, jako v prvním utkání s Táborskem," přeje si Petr Vrabec.