ARITMA PRAHA – HOŘOVICKO 3:1 (1:1)

Vstup do utkání si nemohli hosté představovat jinak. Únik Balvína a následné proměnění Borkovcova centru Doležalem znamenalo brzké vedení.

Domácí favorit byl zaskočen aktivní hrou hostů a hrozil pouze ze standardních situací. Na druhé straně Hořovicko litovalo nedotažených brejků. Vyrovnání přišlo zničehonic, když Junkův roh prodloužili domácí na zadní roh malého vápna, kde se prosadil Modr. „Probrali jsme se později než soupeř. Byli jsme připraveni na souhru trojice Mojdl – Borkovec – Mach, ale hosté nás zaskočili jiným rozestavením. Začali jsme pořádně hrát až po našem gólu,“ uvedl trenér Aritmy Tomáš Kubr.

Hojná byla i účast dětí.
Šneberger ovládl Josefský běh

Udeřit po rohu ale mohli i hosté, když se Mojdl ocitl úplně volný, ale nedokázal usměrnit míč do odkryté poloviny branky domácích. „Byl to zápas rozdílných poločasů. V tom prvním jsme měli více ze hry a soupeře hodně zaskočili aktivním pojetím, přímočarostí brankových příležitostí. V prvním poločase byl nejlepším na hřišti Tomáš Balvín,“ měl i přes remízový stav důvod ke spokojenosti hostující kouč Pavel Novotný.

Po obrátce převzali otěže zápasu hráči Aritmy, Hořovicko mělo menší držení míče, nepomohla ani střídání. Brankář hostů Hejcman byl v permanenci, tutovku Troníčka vyrazil nohama, Krausův pokus lapil do rukavic. Přišel si na něj až Junek, který zužitkoval Benešovu přihrávku křížem vápna. „Ve druhé půli jako bychom zapomněli veškeré herní automatismy a propadli jsme na celé čáře,“ zlobil se trenér hostů.

Hosté vědomi si náhlého manka vsadili vše na útok, jenže snaha byla úporná a vyložená šance nepřišla. Udeřilo tak na druhé straně, když Hrabákův projektil Hejcman dokázal vyrazit, ale při dorážce byli bystřejší domácí, konkrétně Junek. Ten pečetil na konečných 3:1. „Vypili jsme si pohár hořkosti do dna. Zkušená Aritma ukázala zkušenost, disciplínu, důraz v osobních soubojích a šla příkladně za vítězstvím. Musíme dál, věděli jsme, že záchrana bude těžká,“ uvedl Pavel Novotný. „Po zodpovědném výkonu jsme utkání zaslouženě zvládli,“ dodal jeho protějšek Tomáš Kubr.

Hořovicko se musí poprat v nejbližších divizních utkáních o body, aby se odpoutalo od pásma ohrožení. Příležitost k tomu má hned ve středu, kdy od půl šesté hostí Doubravku.

Videosouhrn 7.–8. dubna 2018
Granát ve sklepě i v parku a zloděj, kterého udělala příležitost: videa víkendu