Do branky Komárova se při absenci gólmanů Hejcmana a Vaníčka, kteří jsou na dovolené, a zranění Grunta, postavil vypůjčený Marek Hnízdil ze Zdic. A ten si připsal částečný úspěch, když do kabin šel o poločase s nulou na svém kontě. Vůbec v prvním dějství byl Komárov za letního počasí lepším týmem. Horko bylo nepříjemné, ale dalo se to zvládnout. Pro mě samotného bylo spíš horší, že jsem zápas odehrál rovnou po noční směně,“ řekl stoper Komárova Jakub Vaníček.

Diváci, kterých přišlo na dvě stovky, byli zvědaví na představení nových tváří. V prvním poločase nastoupili hned dva stejného jména i příjmení – Adam Vokáč. Pikantní je, že oba jsou ze Bzové a že oba v minulosti působili v Hořovicích. Starší Adam už v Komárově působil a po angažmá v Rakousku se vrací. Mladší Adam si zahrál rok v Žebráku a nyní se chce prosadit do sestavy účastníka krajského přeboru. Oba odehráli dobrý zápas, mladší se dostal jednou sám před brankáře hostů, ale ten ho vychytal. Vokáč hrající z pravého halva dělal svými průniky a obnovenou spoluprací s Bežó velký průvan v defenzivě Tochovic.

Z jeho přihrávky padl nádherný třetí gól v podání Petáka, který usměrnil míč do sítě patičkou. Předtím ještě gólman pochytal dvě šance a také dvakrát kapituloval. Nejprve po penaltě Mojdla a pak nestačil na gólový pokus Vaníčka po rohu. Na druhé straně nedotáhli hosté dvě slibné situace. „V první půli byl výkon super, stav 3:0 vypovídá za vše, ale mohlo to být i větším rozdílem,“ usmíval se Vaníček, který dodal: „Na to, že jsme hráli po dlouhé době, tak byl zápas dobrý.“

Ve druhém poločase oba týmy střídaly, za horka se domluvily na tom, že se vystřídaní hráči mohou na plac vrátit. Komárov kontroloval hru, ale některé příležitosti nedotáhl do úspěšného konce. Naopak Tochovice se prosadili Matějkou a v závěru zkušeným Jendruščákem. „Hodnocení nám trenérříká až na tréninku, ale je škoda, že druhá půle už nebyla taková jako první. Přizpůsobili jsme se soupeři, ubývalo sil a hlavně proběhla spousta střídání,“ dodal Jakub Vaníček, kteří přidal ještě pikantérii díky padesátinám asistenta trenéra: „Venca Pužík dostal kopačky a komárovsky dres, následná oslava byla podařená.“

Líbivá příprava skončila těsnou výhrou domácích, kteří se představí v další přípravě opět v Újezdě. Ve středu od 18 hodin hraje Komárov s divizním Petřínem Plzeň.

Komárov – Tochovice 3:2 (3:0). Branky: Mojdl (PK), Vaníček, Peták – Matějka, Jendruščák.

FK Komárov: Hnízdil, Bežó, Kaufman, Vaníček, Šubert, Vokáč I, Březina, Mojdl, Komínek, Vokáč II, Hlavatý, střídali Peták, Solar, Petráš, Baštař.

Ilustrační foto.
Králodvorští volejbalisté lákají děti na příměstský kemp