Po půlhodině totiž vedl díky skvělému nástupu do utkání Komárov už třígólovým rozdílem. „Nástup do utkání se nám povedl a po gólech v Michala Pužíka a Dana Nového jsme se uklidnili. Soupeř pak přidal, měli jsme tam patnáctiminutovku, kdy jsme se hledali, ale přesto jsme udrželi čisté konto, kdy nás podržel gólman Martin Susko,“ uvedl trenér vítězů Jiří Hausner.


Na druhé straně se hodně snažil Fulín, ale nebylo mu dopřáno radovat se z gólu. A tak přišel další úder Komárova. „Na 3:0 přidal Jarda Štěpnička. Pak hosté snížili před přestávkou, ale to už jsme byli, myslím, lepším týmem. Branka na 4:1 byla uklidňující a pak jsme zápas drželi pod kontrolou až do konce,“ předjímá další pokračování Hausner. 

Při opravě Plzeňské brány našli řemeslníci v báni na hřebenu střechy kovovou schránku.
Schránka v Plzeňské bráně vydala mince


Cerhovice ke konci poločasu díky své aktivitě dostaly po faulu na Jaroslava Šmída možnost zahrání pokutového kopu. Ten Dominik Lacina proměnil. 


Místo, aby se po obrátce Union prosadil, jeho výkon jakoby klesal, Komárov držel taktovku utkání, kterou zúročil proměněnou penaltou Michalem Pužíkem. Vzývaného búra pak vsítil nebojácný Dan Nový. Vůbec výkon tohoto hráče byl na velmi dobré hodnocení, zvláště k přihlédnutí k parádě, kterou předvedl před třetím gólem. "Komárov byl lepším týmem, protože chtěl víc než Union.Hrajeme nedisciplinovaně, nechceme hrát, a když se dostaneme do šance, tak netrefíme ani prázdnou branku," čílil se trenér hostů Vladislav Cibulka.


Cerhovice po pátém gólu rezignovaly, takže otázky diváků mířily spíše na zdravotní stav hráčů, kteří dohrávali zranění. „Mám stehy, horší je, že jsem měl jít na lékařský zákrok s rohovkou, což asi nepůjde,“ hlásil po návratu z nemocnice hostující Jakub Vaníček.
Jeho bývalý spoluhráč z Hořovic, se kterým se potkali hlavami, utkání dohrál. „Jarda Štěpnička je ohromný bojovník, srdcař. Toto utkání mu hodně sedlo. Když přiběhl ke střídačce s hlavou od krve, první jeho slova byla: „Rychle to krvácení zastavte, zavažte, ať mažu zpátky.'' Po zápase jel do nemocnice, má pět až šest stehů nad spánkem, v neděli jsme spolu mluvili a měl by být v pořádku,“ řekl trenér Komárova. 

Ilustrační foto.
Hledáme redaktora/ku zpravodajství pro Berounský deník


Toho ale trápí další neduhy. „Marek Hlavatý si přivodil výron kotníku po špatném došlapu, zápas dohrál, snad se dá do příštího zápasu do pořádku. Tomáš Srp měl problém s kolenem, skoro měsíc nehrál, začal s tréninkem, ale možná měl ještě odpočívat, nechtěl si však derby nechat ujít, tak jsem ho tam pustil,“ uvedl Jiří Hausner.