ZAVIDOV – CERHOVICE 3:2 (0:1)

Union vstoupil do utkání velmi dobře, po půlhodině nepokryli domácí Lukáše Cibulku na penaltě a ten prostřelil gólmana.

„V první půli šel Lukáš sám na branku dokonce třikrát, a když se ještě trefil, tak vše zastavil sudí za vymyšlený ofsajd. Tutovek jsme měli, ani nevím kolik, hráli jsme zodpovědné a domácí do šancí nepouštěli. V kabině jsme si připomínali, na co si máme dat pozor, ale jak je vidno, asi málo,“ nastínil věci příští trenér Vladislav Cibulka.

Ten prožil doslova infarktový závěr. Ještě v 83. minutě vedly mnohem lepší Cerhovice 1:0. Pak ale zapůsobilo domácí kouzlo nedobytné tvrze a domácí během šesti minut třemi góly otočili! Hosté ještě stihli snížit Vaníčkem, ale více jim nebylo přáno. „V druhé půli nás domácí přitlačili, ale hru jsme měli pod kontrolou. Potom se stalo to, na co jsem upozorňoval celou dobu, po brejku dva naši obránci neuhlídali Korčáka,“ zlobil se trenér Cerhovic.

Bezmála desetikilometrový úsek Berounky sjel s partou vodáků o víkendu šéf Sněmovny Jan Hamáček (ČSSD). „Háčkem“ v Hamáčkově kánoi byla exministryně školství Kateřina Valachová.
Přehrada Berounku nesmí zničit

To však nebylo vše. „Druhý gól Štillera byl podobný z brejku. Třetí gól jsme dostali po dlouhém autovém vhazování, kdy letěl míč až do malého vápna, kam si naběhl domácí Korčák. Tohle jsem ještě nezažil,“ kroutil hlavou Cibulka, který dodal: „Potom ještě Kuba Vaníček snížil. Když se dostal do vápna, přešel přes jednoho hráče a po zemi k tyči zakončil, čas na srovnání už nebyl.“

Na domácí straně zavládla po konečném hvizdu euforie. „Fotbal nemá logiku. Soupeř byl lepší, zaslouženě měl vyhrát,“ uznal po zápase lodivod Zavidova Bedřich Koch, jenž neskrýval nadšení:. „To, co jsme předvedli v závěru, si zase zaslouží obdiv. Diváci to dali hráčům najevo až do poslední chvíle.“

Cerhovice si prohrát nezasloužily, ale pověst o zavidovském zakletém hřišti nelhala. „Je to škoda. Prohra mě hrozně mrzí, ale můžeme si za to sami,“ rozdýchával porážku ze samého závěru Vladislav Cibulka.

Momentky z utkání Cembrit Beroun - Roztoky 5:1 (1:0).
Cembrit odehrál dobrou generálku