V jarní části se ještě ani jednou nepředstavili na svém hřišti, přesto neznají jiný výsledek než vítězství. Naposledy odnesl velkolepý nástup Poříčí do odvet krajského přeboru nováček z Příbrami. Celek z Posázaví přidal na Spartaku šestou jarní výhru a dál šlape na paty půlmistrovi z Horek. „Divize pro nás není téma,“ říká přesto trenér Pavel Šimáček.

Kde se to ve vašem mužstvu vzalo, že jste tak parádně vstoupili do odvet?
Prostě jsme zase začali jako nejpozději ze všech týmů v přeboru se zimní přípravou (30. ledna) a trénujeme dvakrát týdně. Je to sice proti logice, ale v Poříčí, kde jsem s roční přestávkou deset let, to je takhle už od I. B třídy. O to víc mě překvapuje, že soupeře přehráváme ve druhých poločasech, kdy už by nám měl docházet dech, jak tomu bylo na podzim.

Šestizápasová vítězná šňůra musela překonat i vaše nejoptimističtější představy…
Parádní vstup do jara mě určitě potěšil. Hlavně střílíme góly, s čímž jsme měli na podzim velké problémy, ač máme ofenzivní tým. Za šest kol na jaře jsme jich nastříleli 23, za patnáct na podzim 24.

Posílili jste nějak v zimě, nebo co zázračného způsobilo takovou proměnu?
Velice nám pomohly příchody tvořivého záložníka Michala Bohaty a mladého defenzivního záložníka Davida Filipa, kteří nám parádně pasovali do týmu. Jinak tým už na podzim parádně fungoval, kluci tvoří partu a máme natolik široký kádr, že i „náhradníci“ mohou rozhodnout zápasy. Nikdo se alespoň navenek necítí naštvaný, že nehraje. Máme opravdu kvalitní tým, možná nejlepší v soutěži.

Pšovka na domácí půdě porazila Český Brod 3:0.
Pšovka hledá střelce. Zn: Spěchá!

Co by vás mohlo zastavit?
Myslím, že pokud prohrajeme, tak jen kvůli tomu, že zápas podceníme v hlavách, nebo se stane něco neočekávaného. Hráči jsou zdravě sebevědomí. Uvidíme, co s námi udělá za čtrnáct dní místní derby s Nespeky. Ty už jsou na nás nabroušené a říkají, že nás zastaví. Předtím ale musíme zvládnout Rejšice.

Vypořádali jste se i s absencí Trpišovského, kterému to v úvodu jara náramně pálilo, a zaznamenal osm gólů ve třech zápasech…
Kubovi to na jaře pálí, ale omarodil. Museli jsme trochu změnit styl, vepředu ho zaskočil zkušený Honza Žák, ale kluci to zvládli. Stejně i to, když jsme naposledy s Příbramí museli po prvním poločase třikrát střídat.

Parádní je i vizitka defenzivy, která inkasovala jen ve dvou z šesti zápasů a vždy jen po jednom gólu…
Jak pracujeme kvalitně dopředu, tak i dozadu. Obrana se nám neustále zlepšuje, a když se už stane, že nám soupeř unikne, zaskočí gólmani.

Kvůli prohozenému pořadatelství a úvodním jarním zápasům na umělce v Benešově se na svém hřišti představíte až 5. května proti Horkám. Jako by vás ani tohle vůbec nelimitovalo…
Nevadí nám to, protože na našem malém hřišti se nám hůř kombinuje a hraje do plné obrany.

Máte jediný bod ztráty na Horky a šest k dobru na Lhotu. Už pošilháváte po divizi?
Nikoli, postup není na místě a myslím, že se to nezmění. Ale chceme přebor vyhrát, když už jsme se tak rozjeli.

Lužec sestřelil rezervu Dobrovice šesti góly
Lužec se poprvé trefil. Na body ale nedosáhl