KRÁL. DVŮR – DOBROVICE 0:0 PK 6:5
Hosté vstoupili do utkání nebojácně a hodně aktivně. Již ve 3. min se dokonce radovali z branky, avšak střílející Volf byl naštěstí pro Cábelíky v ofsajdu, a tak gól neplatil.

Dobrovice dál byla aktivní, snažila se o kombinaci, domácí Králův Dvůr jakoby si v prvních patnácti minutách teprve zvykal na nové složení ofenzivní formace Balšánek, Volešák, Hájek a Procházka. V 10. min. pálil z dálky těsně nad hostující Sodoma a v 17. min střela Vajgla skončila v náruči Krčka.

Cábelíci poté vyrovnali hru a i oni si vytvořili nadějné příležitosti. Z přímého kopu z hranice šestnáctky po faulu na Saboua střílel Volešák jen do zdi, odražený míč poslal těsně nad. Ve 30. min. Volešák po vysunutí Soldátem jen těsně před vybíhajícím Bartošem nedokázal zpracovat míč a nadějný průnik Pilíka zaváněl penaltovým zákrokem.

Ve 33. min. po rohovém kopu Pilíka měli Cábelíci největší šanci utkání, kdy postupně v obrovském závaru stříleli Hájek, Procházka a Šilhavý, avšak na brankové čáře stojící obránci míč do branky nepustili.

Druhý poločas v úmorném vedru se aktivní Dobrovice více tlačila dopředu, Cábelíci se proti kvalitnímu soupeři soustředili na defenzivu a na dostřel hostující branky se dostávali již jen sporadicky. Největší šanci druhé půle měl hostující Rudolf, ale poslal míč těsně vedle.

To už byl na hřišti i domácí Štěpán Hlinka. „Trenér mě do hry posílal jako vždy s jednoduchými pokyny, abych jako čerstvý hráč hru oživil a ty poslední minuty zápasu naplno odmakal," uvedl střídající hráč. Ten pak střílel i rozhodující penaltu. „Trošku nervózní jsem samozřejmě byl, ale jinak si na penalty obvykle věřím a i teď jsem na ní šel s tím, že ji proměním. To se mi naštěstí povedlo a máme důležitý bod, navíc proti kvalitnímu soupeři," měl důvod k úsměvu Štěpán Hlinka.