Mladík ukončil i docházku do komárovské základní školy a po ukončení školního roku poskytl Berounskému deníku rozhovor.

V uplynulé sezoně jsi zažil několik vrcholů. Pojďme postupně, získal jsi titul v kategorii mladšího dorostu se Spartou. Jak jsi spokojen se sezonou v klubovém dresu?
Se sezonou jsem moc spokojen, protože všechny cíle, co jsme si před ní dali, jsme splnili. Góly? Těch jsem dal asi sedm, ale to není důležité, kolik jsem dal gólů. Hlavní je, že se dařilo celému týmu.

Velkou událostí byl určitě výlet do Anglie, kde jste dosáhli pěkných výsledků. Jak na něj s odstupem času vzpomínáš a co jsi si z něj fotbalového přinesl?
Tak určitě. Anglie, to je velký zážitek. Vzpomínám na zájezd velmi dobře, protože jsme tam odehráli výborné zápasy. Myslím si, že je to velká zkušenost jak pro mě, tak pro celý tým, protože jsme si tam uvědomili, jak jsme asi silní a co se od nás bude požadovat v dalších letech.

Pravidelně jsi nastupoval i v reprezentaci. S jakými výsledky?
Reprezentace, to je také velká zkušenost. Naposledy jsem byl v Holandsku na turnaji, kde jsme obsadili první místo. Porazili jsme Holandsko 1:0, kde jsem nastoupil na cely zápas. Pak jsme porazili USA 2:1, v tom zápase jsem nenastoupil. A v posledním utkání jsme remizovali s Irskem 2:2.

Čeká tě v nejbližší době nějaká reprezentační akce?
Doufám, že mě trenér vybere do dalšího výběru, kdy by se mělo jet do Maďarska, ale to je jenom na mě, jaké budu předvádět výkony a jak na sobě budu pracovat.

Na tvém facebookovém profilu jsi se objevil se zlomenou rukou, což mnohé příznivce vyděsilo.
Zlomenou ruku nemám, to je stará fotka z roku 2013 z letní olympiády ve Zlíně (směje se).

Skončil jsi základní školu v Komárově, co bude se vzděláním dále? Kde budeš pokračovat a považuješ ho pro svůj další vývoj za důležité?
Ano, skončil jsem v Komárově. Dále jdu na Anglicko-německou obchodní akademii se sportovním managementem v Praze. Vzdělání za důležité považuji, protože nikdy nevím, co se mi může stát, nějaké zranění a podobně. A ještě není jisté, že budu hrát profesionálně fotbal, tak nějakou tu školu musím mít.