Union během letní přestávky neposiloval, nicméně v samém závěru přípravy se vedení klubu přece jen rozhodlo kádr posílit. A koho Cerhovičtí ulovili? Výraznou posilou určitě bude Petr Větrovský, který v minulosti patřil k oporám divizního Hořovicka a v uplynulé sezoně hrál krajský přebor v dresu Tatranu Rakovník. „Máme ještě dvě posily rozjednané. Pracujeme na tom, je to na poslední chvíli," podotkl Altman.

V přípravě družstvo Unionu trápila řada zranění. „Trápí nás, navíc máme problémy s defenzivou," podotkl trenér Unionu. Začátek přípravy ovšem špatný nebyl. Cerhovice si také zahrály Krušovický pohár a po vítězství na půdě dalšího nováčka I.A třídy Vonoklasů, nestačily na Jíloviště. „První dva zápasy v tom poháru byly slušné. Jak ve Vonoklasech, tak i v Jílovišti. Tam jsme nebyli kompletní, přesto jsme odehráli solidní zápas," zmínil Rudolf Altman. Poslední přípravné utkání se ovšem Cerhovicím hrubě nepovedlo, když se Zdicemi, Union prohrál 1:4. „I ta porážka je poučná. Kluci se musí posadit na zadek a trošku přemýšlet," poznamenal trenér Altman, který ale jinak tento zápas moc hodnotit nechtěl. „Nevím jak to nazvat. Jestli to bylo horkem… Asi podcenění soupeře. Kluci nechtěli vůbec běhat, nechtěli hrát fotbal.Takový zápas blbec," uvedl trenér Cerhovic.

A jaké má Union v I.A třídě ambice? „Jednak hrát pohledný fotbal, neudělat ostudu a udržet se v té A třídě," uvedl Rudolf Altman, který čeká, že soutěž bude hodně těžká. „Soupeři budou mnohem víc technicky a takticky vyspělí než v I.B třídě. Určitě nebudeme nikde na čele. Spíše v té spodní třetině nebo na její hraně. Když budeme kolem desátého místa, tak to bude dobré," uzavřel Altman.