Pro pořadatele z Českého lva-Unionu Beroun bylo určitě dobrým zjištěním, že do turnaje pozvali i celky z jiných okresů. I proto bylo zajímavé, jestli Trubín před zápasem o celkové prvenství finálového protivníka nějak pozoroval.

„Informací o soupeři jsme moc neměli. Věděli jsme, že jsou na tom ve svém okresním přeboru tabulkově stejně jako my a zároveň se něco málo dalo vyčíst i z výsledků, kterých dosáhli v druhé skupině zimní ligy. Měli jsme spíš možnost srovnávat, než že bychom věděli něco konkrétního,“ řekl jeden z trubínských lídrů Vilém Vlček. „Měli jsme jen informace, že hrají okresní přebor Praha – západ, kde jsou na druhém místě,“ přidal se trenér Karel Vávra. Oba soupeři nastříleli ve skupině hodně gólů, ale do finále nastoupili přece jen opatrněji. „Z mého pohledu šlo o vyrovnaný zápas. My jsme se snažili hrát po zemi, kombinačně,

Dobřichovičtí spíš sázeli na důraznou hru a dopředu se dostávali většinou dlouhými míči,“ mínil Vilém Vlček.

Dobřichovice se do půle prosadily střelecky a vedly 1:0. „Hrou po zemi jsme se dostávali do dobrých šancí, které jsme neproměnili, a tak Dobřichovice těsně před půlí využily chybu v naší obraně a daly nám gól,“ krabatil čelo Vávra. „Je to tak. V první půli na rozdíl od nás dokázal soupeř využít jednu z šancí, kterou si vypracoval a po rychlém protiútoku se dostal do vedení. Ve druhém poločase se to pak otočilo, nám se šance proměnit podařilo a soupeř ty svoje nevyužil, když díky důrazu hrozil hlavně ze standardek,“ naznačil další dění Vlček. Čtrnáct dnů před začátkem okresních soutěží šlo o zajímavé srovnání, které mohlo naznačit, jak na tom týmy jsou. „Po poločase jsme udělali několik změn a od šedesáté minuty jsme Dobřichovice začali přehrávat. Myslím, že jim došly síly,“ myslí si Vilém Vlček. Trubín ve druhém poločase vstřelil tři branky. „Za nás dali branky po pěkných akcích Svatý a Šlégr, z přímého kopu se nádherně trefil Jirka Klička,“ uvedl Karel Vávra.

Trubín pak pozvedl vítězný pohár Zimní ligy ČLU Beroun, která byla letos obohacena o týmy z jiných okresů. „Turnaj se mi líbil, protože jsme ho konečně vyhráli. Hráli jsme už několikátý ročník a jako forma přípravy je to fajn. Jinak turnaji to určitě prospělo, že se představily i týmy mimo náš okres a z různých úrovní soutěží. Je to pro nás zajímavé srovnání,“ mohl se usmívat po vítězství Vlček. „Turnaj měl dobrou úroveň, až na některé zápasy ve skupině, které by podle mě měli pískat tři rozhodčí, aby nevznikly emoce na hřišti i mimo něj,“ míní trubínský kouč Karel Vávra. Je to možná inspirací pro pořadatele, i když si kluby takový itinerář před zahájením turnaje na schůzce odsouhlasily.

Zimní liga byla příjemným vyplněním zimní přestávky a dobrou přípravou. K příjemnostem patří také oslava vítězství. „Ta byla spíš lehčí, bouchli jsme šampus, který jsme dostali a zašli jsme s klukama na pivo jako po každém zápase. Možná, že kdyby se hrálo už v sobotu, byla by odpověď na tuhle otázku zajímavější,“ prozradil Vilém Vlček.

Finálový program:

o 9. místo:
ČLU Beroun B – Neumětely 1:3 (1:1)
o 7. místo:
AFK Loděnice – FK Dobříč 2:4 (1:2)
o 5. místo: Zdice – Vinařice 2:1 (1:1)
o 3. místo: TJ a SK Tetín – TJ Všeradice 8:3 (5:1)
finále: FC Freyburg Trubín – Sokol Dobřichovice 3:1 (0:1)

Ilustrační foto.
Podzemského potěšila pracovitost hráčů