Jeho vítězství nad Tetínem se ale nerodilo lehce. Přispěl k tomu místy až zázračný výkon brankáře hostů Josefa Buriána. Ten polapil množství stoprocentních šancí domácího celku.


Hořovicko B vědělo, že dosud vedoucí Chyňava pouze remizovala s Broumy a v případě výhry může jít do čela tabulky. Všechno tomu od začátku nasvědčovalo. Navíc Tetín přišel o svého elitního útočníka Jiřího Michalíka. Ten si vyhodil rameno a musela pro něho přijet záchranka. Pradoxní je výrok rozhodčího Krbce v zápise o utkání: „Po utkání nebylo hlášeno žádné zranění.“ Asi chyba vedoucího hostů, ale sudí by měl alespoň zaznamenat příjezd vozu rychlé záchranné služby.


Další zajímavostí utkání bylo, že první gól Hořovicka B vstřelil Tomáš Kaňka. Před půlrokem ještě elitní zabiják Tetína přesídlil do Hořovic a vsítil bývalým spoluhráčům gól. Na konci první půle se Tetín po přežití domácích ataků osmělil a skvělý zákrok vytáhl i gólman domácích Vilém Hrdlička. „Chytil tutovku a zopakoval to ještě ve druhé půli,“ chválil gólmana brankář áčka Hořovicka Milan Herco.


Když po obrátce dal na 2:0 Bělohlávek, zdálo se být hotovo. Jenže Hrdlička pak zbytečně fauloval Langhanse a Šimáček se z penalty nemýlil. „Brankář tam byl pozdě a srazil mě. Bude mě to bolet ještě zítra,“ bědoval postižený hráč. Po chvíli se naopak mýlil na druhé straně z penalty Kaňka a bylo to stále 2:1. Stav ale vydržel až do konce a Hořovicko B slavilo posun do čela tabulky. 


Hodně překvapivá remíza 2:2 na úkor Zdic se zrodila na hřišti nováčka z Oseku. Slavoj ale nepůsobil vůbec ustrašeně, zvlášť když věděl, že Olympii se v poslední době zvlášť nedaří. „Věřit si, zvláště doma, musíme proti každému,“ oplýval bojovnou náladou osecký Zdeněk Vaníček.

Ilustrační foto.
Petr Svoboda už měl hrůzu, že tým zůstane bez bodu


Útočník Slavoje tak otevřel skóre. „Gól padl po prodloužení Doležala hlavičkou za obranu, kde jsem také hlavou přehodil brankáře,“ popsal branku Vaníček.


Jenže Zdice dokázaly brankami bratrské dvojice Tomáše a Kamila Svobodových skóre otočit. „Jestli však byly Zdice lepší, se říct moc nedá. Měly víc ze hry, ale ve druhé půli jsme měli několik brejků a přečísleních, kde chyběla jen finální přihrávka,“ řekl osecký plejer.
O vyrovnání se postaral František Hloušek. „Fanda dal krásný gól, když z otočky trefil míč ze vzduchu na úrovni vápna a zavěsil pod břevno,“ radoval se ze spoluhráčova gólu Vaníček.

Při opravě Plzeňské brány našli řemeslníci v báni na hřebenu střechy kovovou schránku.
Schránka v Plzeňské bráně vydala mince


Remíza je zřejmě spravedlivým vyústěním děje. „Bod nakonec bereme, i když to mohlo skončit všelijak,“ dodal Zdeněk Vaníček.
I v příštím kole je tedy o co hrát. 

OKRESNÍ PŘEBOR


9. kolo:

Trubín – ČLU Beroun B 4:1 (2:1, branky 37. a 66. Brodan, 39. Vlček Š., 69. Porsch J. – 18. Stehlík, rozhodčí Pánek, Pecka, Pos, ŽK 0:2, 50 diváků),

Chyňava – Broumy 2:2 (1:1, branky 15. a 46. Hebeda – 42. a 63. PK Vajs, rozhodčí Vlachopulos, Červenka, Juppa, ŽK 5:1, 115 diváků),

Stašov – Nový Jáchymov 4:1 (3:1, branky 2. a 5. Bartoš, 39. Koželuh T., 60. Hrudka – 35. Havel, rozhodčí Špicl J., Špicl M., Kros, ŽK 3:3, 80 diváků),

Drozdov – Neumětely 2:1 (2:0, branky 14. Voráček, 36. Pergl D. – 81. Hejduk, rozhodčí Šnajdr, Plecitý, Bican, 80 diváků),

Tlustice – Karlštejn 4:2 (3:1, branky 16. Ungr J. PK, 24. Keckstein, 31. Mynai PK, 89. Ungr P. – 21. PK a 52. Roztočil, rozhodčí Kareš, Špivák, Franc, ŽK 0:4, 60 diváků),

Osek – Zdice 2:2 (1:2, branky 6. Vaníček, 51. Hloušek – 20. Svoboda K., 33. Svoboda T., rozhodčí Bidšovský, Krbec, Chvátal, ŽK 1:2, 60 diváků),

Hořovicko B – Tetín 2:1 (1:0, branky 22. Kaňka, 48. Bělohlávek – 63. Šimáček PK, rozhodčí Krbec, Vlachopulos, Vodička, 60 diváků).