CERHOVICE – HOSTOMICE 1:1 (0:1) PK 4:5

Skóre očekávaného duelu otevřeli brzy hosté z penalty, kterou proměnil Daniel Hájek, který přišel do Hostomic z Hořovicka. „Hrálo se na těžkém terénu, to zápas hodně ovlivnilo," řekl trenér domácích Vladislav Cibulka (snímek nahoře), který k úvodnímu gólu řekl: „Penalta jednoznačně nebyla, a to zápas stejně jako terén ovlivnilo napodruhé."

Důležitý okamžik popsal i kouč hostů Luděk Vyskočil. „Hájek dobíhal míč z levé strany ve vápně, domácí brankář mu vletěl pod nohy a došlo ke střetu. Pro rozhodčího těžké k posouzení, rozhodl se odpískat penaltu, tu faulovaný s přehledem proměnil," řekl.

Úvodní gól domácí zaskočil a nějakou dobu jim trvalo, než se dostali do hry, což byla voda na mlýn Hostomicím. „První poločas jsme měli více ze hry, ale nedokázali jsme proměnit žádnou z mnoha šancí, ty měli Jan Kačírek, Bábíček a Šebek," litoval Vyskočil. „Hosté v první půli podali aktivní a agresivní výkon. Druhou půli jsme museli otevřít hru a Hostomice hrozily brejky. Ale to jsme již měli více ze hry a měli jsme několik zavárů před brankou. Škoda, že jsme nedali gól dříve," uvedl Cibulka.

Diváci už si říkali, že hosté si odvezou tři body, ale nakonec se tak nestalo. „Ve druhém poločase nás domácí zatlačili, měli hodně standardních situací. My hrozili z brejků, ale žádný jsme neproměnili, buď nám chyběla finální přihrávka nebo zachránil domácí brankář. Po sólu Hájka, které zneškodnil brankář, jsme tušili, že tlak domácích bude stoupat. V poslední minutě nastavení po rohu a odraženém míči domácí hráč z deseti metrů prostřelil vše před sebou k tyči," viděl dění v závěru Luděk Vyskočil.

Šťastným střelcem Cerhovic byl Josef Hnízdil, který v 92. minutě vyrovnal. „Samozřejmě ztratit tři body v poslední minutě mrzí, ale domácí si za druhý poločas vyrovnání zasloužili. My jsme jasně vyhráli na šance, ale fotbal se hraje na góly," uznal Luděk Vyskočil. „Branku jsme dali v nastaveném čase po rohu, kde se balon odrazil k Hnízdilovi a ten se nemýlil," radoval se Vladislav Cibulka, druhý bod ale při penaltovém rozstřelu jeho tým nepřidal.

„Penaltový rozstřel se vyvíjel dobře, Lenkvík mohl v páté sérii rozhodnout, bohužel přestřelil. Ale domácí také nebyli úspěšní. A v osmé sérii po přestřelení branky domácím hráčem jsme získali druhý bod. Musím pochválit brankáře Kadeřábka, který nás při penaltách držel ve hře," usmíval se kouč Hostomic. „Penalty, to je loterie. Body hráčům z Hostomic přeji, určitě si je zasloužili. Našim klukům chci poděkovat, že hráli až do konce. Divákům se zápas musel líbit. Škoda, ze sudí nerozhodoval přesněji, a to myslím na obě strany," dodal domácí trenér.

Bod navíc se tedy stěhoval do Hostomic. „Se dvěma body musíme být spokojení. S jednou vstřelenou brankou se ale dá těžko vyhrávat, zvlášť na hřišti soupeřů," uvedl Vyskočil, jehož tým v sobotu od 10:30 přivítá doma Černolice. Cerhovice vyrazí v neděli odpoledne do Jesenice.