Hlavní den oslav na hřišti začal krátce po poledni. Nejprve si návštěvníci ale mohli prohlédnout výstavku z historie fotbalu v Zaječově ve Zděné. U hřiště byl přistaven party stan, mobilní jeviště, množství zábav pro malé i velké. Jako první se na hřišti představili dorostenci proti celku Jinců, zahrály si i přípravky, své umění představily i staré gardy Zaječova a Komárova.

Vše vyšperkovaly mažoretky a další doprovodný program. Na závěr vyběhli na pěkně upravený pažit hráči domácí jedenáctky proti Výběru hvězd, který tvořili bývalí ligoví hráči a reprezentanti, které doplnily další zajímavé tváře. Největší úspěch především u místních dam sklidil herec Roman Skamene.

To nebylo ale všechno, program se přenesl poblíž do Lidového domu ke slavnostní schůzi. Kromě ocenění a historických projevů přišla také nečekaná zpráva. „Na slavnostní schůzi nás předseda OFS Beroun Jan Knotek potěšil nabídkou na účast našeho týmu v příští sezoně 2016/2017 ve třetí třídě. Tuto nabídku jsme s radostí přijali. Budeme tedy v příštím roce po administrativním postupu hrát vyšší soutěž," radoval se jeden z organizátorů Jiří Klekner.

On i ostatní si však moc neodpočinuli, když za několik dnů se v Zaječově konal turnaj v malé kopané Zaječovský pohár. Ten ovládl celek Jakl, druhý byl All star team, třetí Gambrinus tým. Nejlepšími střelci s osmnácti góly byli Adam Vokáč a Lukáš Sklenář z Jaklu. Nejlepším brankářem se stal Daniel Krč z třetího Gambrinus týmu.

„Děkujeme všem za účast. Ceníme si účasti hráčů z vyšších tříd, ale v příštím ročníku se vrátíme k původní myšlence turnaje a tou jsou zápasy spíše rekreačního fotbalu. To znamená, že týmy budou mít povoleno mít v sestavě hráče, kteří hrají fotbal aktivně od okresního přeboru výše, pouze v počtu maximálně dva," myslí dopředu Jiří Klekner. Ten se určitě objeví i v sobotu na čtyřicátinách Petra Brauma. Kde? No přece na hřišti.