Tři body ztrácí na druhé Hořovicko B, které si poradilo s Broumy na jejich hřišti 5:1, když po poločasovém vedení o tři branky ve výkonu polevilo. Rezerva divizního celku ztrácí po víkendu už jen bod na vedoucí Chyňavu.

ŠLÁGR MĚL SKVĚLOU KULISU

Rozhodla o tom remíza ve šlágru okresního přeboru, který sledovala vynikající divácká návštěva. „Návštěva byla velmi pěkná, 240 lidí, to je na okres hodně pěkné! My a Jáchymov máme asi nejvíce fanoušků, takže je to vždycky super, když hrajeme spolu. Myslím si, že nás atmosféra vůbec nesvazovala, ba naopak nás v druhém poločase naši fanoušci hnali hodně hlasitě dopředu. Všichni jsme se na to těšili, že budeme hrát před tolika fanoušky,“ uvedl záložník Chyňavy Zdeněk Steiner. „Byla to super návštěva. Hodně diváků bylo z Chyňavy. Klukům se hrálo dobře. Jsou spokojeni, výsledky v loňské třetí třídě je nebavily,“ dodal trenér Nového Jáchymova Milan Rosenbaum.

Jeho tým se ujal vedení Tomášem Frydrychem a když stejný hráč proměnil před poločasem penaltu, nebylo hostům moc dobře po těle. Jenže pak dvakrát zaúřadoval útočník Chyňavy Jaromír Hebeda, nejprve proměnil penaltu po faulu na něho a dvacet minut před koncem srovnal skóre na konečných 2:2.

Prvňáčci ze Základní školy Beroun Závodí pod vedením učitelky Kateřiny Opálecké.
NAŠI PRVŇÁCI: Představujeme žáky ze Základní školy Beroun Závodí

HEBEDA BYL JAZÝČKEM NA VAHÁCH

„Naše penalta byla jasná, faul zezadu. Bohužel ta chyňavská nebyla. Pan Hebeda je výborný fotbalista a myslím si, že nemá zapotřebí předvádět „letecké“ výkony. Jednou to předvedl již v prvním poločase,“ nebyl spokojen s verdiktem sudího trenér Čechie.

„Penalta proti nám byla, a to bez diskuze. Měl jsem to sice trošku dál, ale myslím si, že kontakt tam byl, i když se Buncík v kabině dušoval, že nefauloval. Domácí hráč si pro ni dobře došel,“ řekl Zdeněk Steiner, který se vyjádřil i k verdiktu v prospěch jeho týmu: „Penalta pro nás byla hodně přísná, ale byl to už několikátý zákrok ve vápně na našeho hráče, tak to nejspíš pan Hájek sečetl a rozhodl se pískat. On si pro ni Hebi (Hebeda) dobře došel a pak sám proměnil. Měl jsem trošku strach, protože faulovaný hráč by kopat neměl, nekončí to happy-endem, ale teď to bylo dobré.“

Utkání skončilo zřejmě spravedlivou remízou. „Bylo to opravdu hodně vyrovnané, ale troufnu si tvrdit, že více vyložených šancí bylo na naší straně. Břevno, neproměněné sólo a pak šance po rohovém kopu, kdy míč lapil domácí brankář na čáře. Domácí tým měl v prvním poločase tři šance a dal dva góly. Jinak to byly většinou střely ze střední vzdálenosti, které nebyly moc nebezpečné. Takže o trošku blíže k vítězství jsme měli my. Ale jsme spokojeni, protože v Jáchymově se body nedělají lehce. Škoda našich špatných vstupů do utkání,“ tvrdil Steiner. „Obě mužstva měly další vyložené šance, ale myslím si, že remíza je spravedlivá a odpovídá vcelku průběhu hry,“ přitakal Rosenbaum.

Lukáš Sklenář je připraven odpovídat na vaše dotazy.
Ptejte se fotbalisty Lukáše Sklenáře

Chyňava teprve podruhé ztratila body po remíze. „Víc nás mrzí ztráta proti Zdicím, kde to bylo rozehrané na výhru, tam jsme to neudrželi. Nyní je to pro nás plusový bod z venku. Ještě máme před sebou ale dost důležitých zápasů – Broumy, Hořovicko B, Stašov. Pro nás bude teď každý zápas důležitý. Nikoho nemůžeme podcenit. Zatím v týmu panuje spokojenost. Vždyť minulý rok po podzimu bylo na našem kontě jen šestnáct bodů. Ale s finálním hodnocením ještě počkejme, až podzim dohrajeme. Hodila by se nám repre pauza, aby se nám vyléčili marodi, nyní to trošku lepíme a je to znát,“ rozebral dosavadní působení lídra tabulky Zdeněk Steiner.

A jak je na tom nováček? „Já jsem spokojen částečně. Velká nespokojenost byla s výkonem a přístupem hráčů v Neumětelích (prohra 1:3). To, co ale nyní platí o startu hráčů A mužstva za béčko, činí soutěže neregulérními. V Hořovicích proti nám nastoupilo sedm hráčů z kádru A mužstva. Ve Zdicích, kde jsem se byl podívat, nehrál ani jeden. Zdice vyhrály 8:1. Asi by prospělo určité omezení, třeba pokud hráč béčka nastoupí v pěti zápasech za A tým, nesmí pak již hrát za béčko. V našem utkání v Hořovicích by se to týkalo pěti hráčů z uvedených sedmi,“ postěžoval si trenér Nového Jáchymova.

BÉČKO BEROUNA PŘES VEDENÍ NEBODOVALO

Důležité utkání se hrálo na opačném pólu tabulky. Na umělou trávu Máchovny přijel nováček z Oseku, ale ani proti němu nedokázala rezerva ČLU Beroun dosáhnout na první body v okresním přeboru.

Beroun B měl utkání rozehráno dobře, když po gólech Rajtra ze druhé a Vopěnky z desáté minuty vedl již 2:0. Jenže Slavoj do půle snížil Forstem a po obrátce přidal dva góly kanonýr Doležal. Svojí druhou trefou odpověděl na druhý gól Vopěnky, ale potom už to byli jen hosté, kteří stříleli přesně Vaníčkem a Čížkem. Tři body putovaly do Oseku za výhru 5:3.

Ilustrační foto.
OBRAZEM: V Berouně slavnostně otevřeli babybox