LODĚNICE – ZDICE 1:1

V tradičním derby domácí fotbalisté své příznivce moc nepotěšili. Přes herní i střeleckou převahu se nedokázali více střelecky prosadit, i díky výbornému výkonu brankáře Pánka.

Po opatrném začátku se do první šance dostal v 5. min. po centru z pravé strany Křížek, jeho volej z „desítky" letěl vysoko nad branku. V 10. min. se už zelenobílí radovali. Herejt uvolnil na levé straně Křížka, který unikl obránci, zatáhl míč podél brankové čáry do pokutového území, kde poslal míč nabíhajícímu Mrázovi, který přesnou střelou oslavil návrat po dlouhé přestávce – 1:0.

Hosté poprvé zahrozili v 18. min., kdy Sklenář posunul centrovaný míč jen na bok pokutového území a Flaks prudkou křížnou střelou jen těsně minul zadní tyč. V 29. min. prošel F. Pospíšil s míčem přes polovinu hřiště, před vápnem uvolnil Herejta, který v nájezdu na Pánka jen nastřelil zdického brankáře. „Tady jsme měli skórovat, spadla by z nás nervozita," uvedl trenér domácích Jan Bežó.

Poté střela Růžičky z dálky Sklenáře moc nevystrašila, pokusy Herejta a Křížka na druhé straně cíl minuly. V 41. min. si za obranu naběhl Herejt, ale jeho pokus o lob stačil Pánek tečovat na roh. V poslední minutě před přestávkou skončil souboj o míč mezi Novákem a Šimonovským srážkou hlav, pro domácího hráče utkání s tržnou hlavou na čele skončilo a putoval do nemocnice na šití.

Šokem začalo utkání pro domácí tábor po přestávce, kdy po sedmadvaceti vteřinách lovil Sklenář míč ze sítě. Ztráta míče na polovině hřiště znamenala rychlý protiútok hostů středem hřiště a na jeho konci Krůta poslal míč po zemi podél Sklenáře do branky – 1:1. „Naše jednoznačná chyba. U postranní čáry si dáváme přihrávky nakrátko, až dojde k souboji, ve kterém byl hráč hostů důraznější a na průšvih bylo zaděláno," zlobil se Jan Bežó.

V 49. min. vyzkoušel pozornost Pánka z přímého kopu ze třiceti metrů tvrdou střelou Křížek, zdický strážce míč dokázal vyrazit. „Byl to jasný pokyn o přestávce, přitvrdit a zpřesnit střelbu ze střední vzdálenosti, ale do sítě míč neprošel," řekl domácí kouč.

V 57. min. našel Paleček na zadní tyči nepokrytého Iliaše, který nedokázal zblízka dorazit míč do odkryté branky. V 63. min. Sklenář dlouhým výkopem našel rozběhnutého Herejta, který obešel Kulhánka, ale jeho střelu Pánek vytlačil na roh. V 66. min. domácí hráči nevyužili delší závar před hostující brankou. „Náš tlak se vystupňoval, řekl bych, že hráči zápas odmakali, ale třešinka nepřicházela a ani nakonec nepřišla," smutnil Jan Bežó.

Hosté už spoléhali jen na brejky, ale vyloženou šanci si už nepřipravili. V 73. min. po rohovém kopu vrátil míč před branku Iliaš a F. Pospíšil svůj dobrý výkon brankou neozdobil, protože jeho hlavička z několika metrů proletěla nad břevnem hostující branky. V 76. min. potáhl míč středem hřiště Mráz a jeho tvrdou střelu z dvaadvaceti metrů vytlačil Pánek na roh. V 84. min. si Pánek poradil i se střelou Mišky a odražený míč Iliaš mezi tyče nenasměroval.

V samotném závěru nedotlačili zelenobílí ani po rohovém kopu, kdy houština těl nepustila míč do branky, Kosík jej vykopl z brankové čáry. V 89. min. mohl po uvolnění Mrázem utkání zvrátit na domácí stranu Herejt, ale ani počtvrté v tomto utkání tváří v tvář Pánkovi jej nedokázal překonat.

Po zápase mohl trenér hostů pochválit své svěřence za bojovný výkon, i když se mu nikdy chválit moc nechce. „Tak pochválit, já opravdu nerad chválím, ale dobře. Oproti prvnímu poločasu byl druhý z naší strany zodpovědnější a určitě kluci více bojovali. Jinak nad všemi vyčníval výkon našeho brankaře Michala Pánka, který se v druhém poločase proměnil v šelmu a nedovolil domácím proměnit ani ty nejvyloženější gólovky," usmíval se Miroslav Porsch.

Další bodová ztráta pro domácí znamená, že budou bojovat o záchranu až do posledního kola. Soupeři v tabulce uspěli a dotáhli se na zelenobílé. A příští utkání čeká na hřišti vedoucího celku a největšího favorita na postup v neděli v Podlesí, kde by byl jakýkoliv bodový zisk obrovským překvapením.