Domácí malinovka

Budeme potřebovat (na 3 velké sklenice):

  • 125 g malin
  • cukr dle chuti (já nesladil vůbec)
  • 1 láhev minerálky
  • 1 limetka
  • 1 pomeranč
  • led
  • máta
Šípková marmeláda
Šípková marmeláda – bez nastavování jablky

Postup:

1. Pomeranč a limetky důkladně omyjeme.

2. Pomeranč horizontálně rozpůlíme limetku necháme celou.

3. Nakrájíme na plátky silné cca 0,5 cm.

4. Dáme do sušičky a při 70°C úplně usušíme. Sušit lze i v troubě. Sušených citrusů bude více než potřebujeme, ale snadno je uchováme ve vzduchotěsné nádobě na příště.

5. Maliny rozmixujeme a případně osladíme dle chuti.

6. Následně propasírujeme přes jemné sítko, abychom se zbavili semínek.

Pivo
Češi a pivo. Dají si ho klidně méně, hledají ovšem různé chutě a druhy

7. Připravíme si tři velké sklenice.

8. Do sklenic rozdělíme malinové pyré.

9. Do každé sklenice přidáme hrst ledu.

10. Dolijeme vychlazenou minerálkou.

11. Ozdobíme plátkem sušeného pomeranče a limetky. Přidáme snítku máty a můžeme podávat.

David v kuchyni je kuchař, který se snaží ukázat lidem, že připravit si doma kvalitní a chutné jídlo nemusí být žádná věda. Už druhým rokem tvoří každý den nový recept pro Vaši inspiraci. Davidovy recepty můžete sledovat také na Instagramu.